Антицелулитните гелове – помагат ли?

Всички жени а и мъже, се стремим да изглеждаме добре, да се чувстваме добре в кожата си и да се харесаме, когато се погледнем в огледалото. Целулитът е състояние, от което страда всяка втора жена. Веднъж засегнати от този проблем, прибягваме до всевъзможни приоми за да преборим с него.

Какво представлява целулита?

Целулит разпознаваем като „портокалова кожа“ заради порестата текстура, която придобива кожата ни. Целулитът не е задължително само за жените с наднормено тегло. Често се забелязва и при жени който нямат проблем с килограмите. Най-често се наблюдава в зоната на дупето и бедрата. Това се счита за нарушение на процесите протичащи в микроциркулаторната и лимфната система на тялото. Това е повишаване на мастната тъкан под кожата. Това служи като бариера и защита на тялото по време на бременност, за това и се наблюдава основно при жените. Но..естестически, никой не харесва целулита.

Кога се появява целулита?

Най-често разбира се, той е в следствие на хранителни нарушения и липса на движение и спорт. Забавянето на метаболитните процеси, водят до натрупване на излишните мазнини и образуването на целулита. Причина може да бъде също хормонално нарушение и наследствени фактори. Най-честите причини може да бъдат:

  • Неправилно хранене
  • Заседнал начин на живот
  • Рязко повишаване на теглото
  • Хормонални нарушения

Има ли как да повлияем върху тези процеси?

За щастие появата на целулит е обратим процес. Веднъж появил се, той е доста упорит но не и невъзможен за премахване. Действията ни трябва да са многопосочни, ако искаме да получим задоволителни резултати.

Как работят антицелулитните гелове?

Тяхната задача е да повлияе текстурата на кожата. На пазара се предлага голямо разнообразие от гелове. Основно действат в няколко направления – стягане, заглаждане, подобряване еластичноста на кожата. В съставите им често са добавени различни съставки влияещи единствено върху гладкостта на кожата. Те не водят обаче до реални резултати. Най-ефективни са геловете с добавени съставки, влияещи директно върху циркулацията и кръвообращението под кожата. Такива са например кофеин и различни загряващи съставки.

За да бъде един гел достатъчно ефективен и да се извлече ползата от него изцяло, е препоръчително да се нанася посредством масаж. Дали с ръце, дали с масажор, това е според личните предпочитание на всеки. Важно е само да се знае, че само с нанасяне до попиването на гела, резултатите ще са далеч от желаните.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *