Бизнес препоръки за адвокатски услуги

Следвайте тези стъпки, за да намерите добър адвокат, който да ви помогне с вашия правен проблем.

Ако вашият правен проблем е сложен или включва много пари, може да не искате да се опитвате да се справите с въпроса с адвокат. В края на краищата адвокатите правят повече от раздаване на правна информация. Те предлагат стратегически съвети и прилагат сложни технически умения при правни проблеми. В идеалния случай ще искате да намерите компетентни и опитни адвокатски услуги, който да Ви преведе през сложния правен процес.

Как да намерим подходящи адвокатски услуги

Намирането на добър адвокат, който може ефективно да помогне с конкретния ви проблем, не винаги е лесно. Не очаквайте да намерите добър адвокат, като просто прочетете реклама или потърсите онлайн адвокат наблизо. В тези източници няма достатъчно информация, която да Ви помогне да направите валидна преценка.

За щастие имате и други възможности. Ето няколко полезни стратегии.

  • Лични препоръки при избор на адвокатски услуги

По-добрият подход е да говорите с хора във вашата общност, които са се сблъскали със същия проблем, с който се сблъсквате вие ​​– например, ако имате иск за сексуален тормоз, говорете с група жени. Попитайте кои са били техните адвокати и какво мислят за тях. Ако говорите с половин дузина хора, които са имали подобен правен проблем, има голяма вероятност да излезете с няколко добри следи.

Но не вземайте решение за адвокат само въз основа на препоръка на някой друг. Различните хора ще имат различни отговори на стила и личността на адвоката. Вземете решението си за наемане на адвокат, след като сте се запознали с адвоката, обсъдили сте вашия случай и сте решили, че се чувствате комфортно да работите заедно.

Освен това може да е трудно да намерите адвокат с експертните познания, от които се нуждаете, чрез лична препоръка. Например, ако вашият приятел е имал страхотен бракоразводен адвокат, но вие се нуждаете от съвет за учредяване, препоръката няма да ви помогне много. Въпреки това, не се отказвайте веднага. Помислете дали да не се обадите на бракоразводния адвокат, да му обясните, че са силно препоръчани, и да попитате дали офисът използва определен бизнес адвокат. Може да намерите идеалния вариант.

  • Онлайн услуги

Много сайтове, предлагат начин да се свържете с местни адвокати въз основа на вашето местоположение и вида на съдебното дело, което имате. Отговаряте на няколко въпроса относно вашия случай и предоставяте вашата информация за контакт. След това адвокат, специализиран в областта, от която се нуждаете, се свързва директно с вас.

Бизнес препоръки за адвокатски услуги

Фирмите, които предоставят услуги на ключови играчи в правната област, от която се интересувате, може също да са в състояние да ви помогнат да идентифицирате адвокати, които трябва да обмислите. Например, ако имате нужда от юридическо представителство за малък бизнес, говорете с вашия счетоводител, застрахователен агент или брокер на недвижими имоти. Тези професионалисти редовно правят информирани преценки относно бизнес адвокатите, защото често влизат в контакт с тях.

Услуги за насочване на адвокати

Услугите за насочване на адвокати са друг източник на информация. Съществуват обаче големи различия в качеството на услугите за насочване на адвокати, въпреки че те трябва да бъдат одобрени от държавната адвокатска колегия. Някои услуги за насочване на адвокати внимателно проверяват адвокатите и изброяват само тези с определени квалификации и определен опит. За разлика от това, други служби ще изброят всеки адвокат с добро състояние в държавната адвокатска колегия, който поддържа застраховка за отговорност. Преди да изберете услуга за насочване на адвокат, попитайте за квалификациите за включване на адвокат и процеса на проверка.

Но това, което може да не получите от услугата за насочване на адвокати, е вникване във философията на адвоката. Например, няма да знаете стила на общуване и съдебни спорове на адвоката.