Суха кучешка храна е много полезна за вашия любимец

Бъдете внимателни – някои видове кости са смъртоносни за кучетата, т.к. може сериозно да увреди храносмилателния им тракт. Не давайте на кучетата тръбните кости на птици, както и костите, от които кучето може да отчупи остри парчета със зъби. Полезно е да се дава суха кучешка храна или само хрущяли или – понякога за забавление и миене на зъби – хомогенни кости, от които не могат да се отделят части.

Не всички зеленчуци са полезни за домашен любимец – не се препоръчва да се дават зеле в големи количества, домати и чушки, лук и чесън.

Суха кучешка храна – удобно и бързо

Разбира се, храненето със суха храна на кучетата е най-лесният вариант с минимални усилия. Но дори и тук има някои нюанси. Огромна индустрия по света се занимава със създаването и производството на нови видове кучешка храна. Много от тях са наистина балансирани по състав, създадени от качествени съставки и съдържат набор от хранителни вещества и витамини, от които кучето се нуждае.

Това обаче се отнася само за фуражи от първокласен и суперпремиум клас. Така че спестяването на фураж, без да се пести от здравето на домашния любимец, няма да работи.

Опитайте се да избягвате храни за кучета, които са силно рекламирани в медиите. Т.к. в този случай голяма част от цената на дребно ще бъде не храната, а цената на рекламната кампания.

Не забравяйте да обърнете внимание на състава на фуража. Тук е важно съдържанието и източникът на протеин, липсата на пепел, багрила, растителни протеини, подобрители на вкуса в състава. Можете също така да намерите много изследвания и оценки на отделни марки фуражи в мрежата.

Ако Вашето куче има някакви здравословни проблеми, непременно се консултирайте с Вашия ветеринарен лекар относно избора на марка и вид храна за куче.

Важно е да се спазват нормите за хранене, посочени от производителя върху опаковката.