Характеристики на видовете калорифери

Предвид вида на напречното сечение на каналите: кръгло или квадратно, можете да изберете типа нагревател за въздух. Най-добрият вариант е да инсталирате това устройство пред вентилатора. Такава схема на работа ще осигури максимална ефективност. Въздухът, преминаващ през филтрационната система, разположена на входа, достига до нагревателя за въздух, където при нагряване той се прехвърля в помещението чрез потока на необходимата мощност.

Значение на нагревателя при видовете калорифери

Значението на наличието на нагревател се определя от санитарните стандарти за помещения, като се взема предвид температурата на въздуха на входа на вентилационната система, която не трябва да бъде по-ниска от 15 градуса. Ето защо се препоръчва да се организира вентилационната система, така че един от възлите в нея да бъде нагревател.

Изчисляването на мощността на вентилационния нагревател при видовете калорифери включва също получаване на допълнителни данни за обмена на въздух в помещението. Този параметър определя работата на вентилационната система и се измерва в м3 / час. Тези два параметъра се умножават по обемния топлинен капацитет на въздуха, след това получената стойност се разделя на 1000. След определяне на мощността на калорифера е необходимо тази стойност да съответства на мрежовото напрежение. Така че, за правилната работа на устройство с мощност от 4 kW или повече, е необходимо връзката да е трифазна, което предполага напрежение от 380 V.

Поради несъответствието на тези параметри, нагревателят ще престане да функционира много бързо и скоро ще е необходимо да се поправи вентилационният нагревател. Също така, една от другите неизправности е прекалено дългата работа на устройството без редовна поддръжка или нарушаване на елементарните правила за работа на такова оборудване. Във всеки случай, повредата на нагревателя не означава, че вентилационната система вече никога няма да функционира напълно. Има много услуги, които могат да разрешат проблеми с всякаква сложност и характер, при това за кратко време. Разбира се, работата на майстора ще трябва да бъде платена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *