Видове гаражни врати

Какво представляват гаражните врати?

Не разгледахме екзотични дизайни като сгъваеми порти (акордеони), плъзгащи се секционни порти, високоскоростни филмови и други спирални порти. Тяхната област на приложение е тесен сегмент в индустрията и производството, така че нека да преминем към най-популярните видове гаражни врати.

Те се състоят от два листа, отварящи се, като правило, навън, заварени от ъгъл (сега от профилна тръба) и облицовани с горещо валцуван лист с дебелина 2-3 мм. Преди това ги правеха или сами, или извикаха заварчик от близкия гараж, с когото вечерта новите порти бяха „измити“. Сега те могат да бъдат поръчани готови, има няколко малки предприятия, които ги произвеждат. По желание можете да вградите врата, да добавите изолация и облицовка от дъска отвътре, да добавите ключалка, вентилационни решетки. Трябва да се има предвид, че дори и с изолация, те не са подходящи за монтаж в отопляеми помещения – стоманената рамка ще замръзне и ще се покрие със скреж поради температурната разлика.

Предимства на тези гаражни врати

Това е най-евтиният дизайн от всички. Ако имате инструмент, който лесно можете да направите сами, тогава той ще бъде още по-евтин. От гледна точка на устойчивостта на взлом, това е може би най-надеждният дизайн, ако предпазите пантите и ключалката от рязане, ще трябва само да вземете ключовете или да се изкачите през покрива. Въпреки това, както разбирате, няма да е трудно да вземете ключовете за катинар, струващ 300-500 рубли, с които обикновено се заключват такива порти.

Недостатъци на този вид гаражни врати

По същество студените порти, дори и изолирани, кутията пак ще замръзне. Не е уплътнен, няма гумени уплътнения, не задържа прах. Няма външен вид, не можете да поставите такъв в селска къща. Заемете място пред гаража, можете да повредите колата си. Необходимо е старателно да се почисти не само снегът, но и да се събори леда пред портата. Тя е трудна и скъпа за автоматизиране.