Разлог

Град Разлог се намира на 6 км от Банско. И е  е важен транспортен център. Поради удобното местоположение на града, той е отправна точка на много туристически маршрути до планините Рила и Пирин. Разлог не е голям град, но животът постоянно кипи в него.

Разположен в Разложската котловина между два хълма – Голак и Саровица и между три планини: Рила на север, Пирин на юг и Родопа на запад. В близост до града тече река Места.

Разлог се намира на 155 км южно от София, на 53 км от Благоевград и на 6 км северно от Банско.

В града има около 41 сгради и къщи в характерния стил на Българското национално Възраждане. Гостите на града могат да посетят работилниците и къщите на занаятчиите – тъкачи, плетачи и творци на изкуство, носители на традицията на този регион.

На 10 км от центъра на града на река Язо има пълна стена, която се използва и до днес.

Разлог е важен транспортен център. Автобусите до Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Велинград, София и други градове и села се движат редовно по график.

Поради удобното местоположение на града, той е отправна точка на много туристически маршрути до планините Рила и Пирин. Разлог не е голям град, но животът постоянно кипи в него.

Днес Разлог е бързо развиващият се административен център на Разложската долина. Има няколко физкултурни салона, много магазини, кафенета и нощни клубове, парк с изкуствено езеро, фонтани и зеленина. Външният вид на града постоянно се актуализира и подобрява. Населението е съхранило традиции и обичаи, така че празниците тук винаги са посрещнати забавно, шумно и интересно.

В близост до града има голф игрище, което е част от луксозен спортен и развлекателен комплекс.

Карането на ски са популярни тук, но само за два часа можете да шофирате до Егейско море, което прави този регион уникален за релакс.

В близост ще откриете хотел Реденка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *