Грешки в дигиталния маркетинг

Грешки в дигиталния маркетинг – Топ 7, които да избягваме на всяка цена

Грешки в дигиталния маркетинг. Оказва се, че както малки, така и големи компании в днешно време правят няколко основни грешки в дигиталния си маркетинг. Тези грешки пречат на цялостното развитие на бизнеса, откриването на заинтересувани бъдещи купувачи (клиенти), които биха желали да се възползват от нашите услуги/изделия, продажби в онлайн пространството и изграждането на доверие на клиентите.

В тази статия ще разгледаме кои точно смятаме, че са тези 7 основни грешки, които не трябва да се допускат в никакъв случай.

  1. Липсата на основни цели.

За да има успех дигиталният маркетинг, както всяко друго нещо, то трябва да има и цели. Някои примери за такива цели са: повече бъдещи последователи; повече затворени продажби; повече осведомесност за бранда; по-добро преживяване за потребителя, или трафик на уеб-страницата. Един ясен и документиран план на стратегията дава повече структурираност и представа за развитието на компанията в бъдеще. Това помага и на хората от екипа да следят техните роли в процеса.

  1. Липсата на таргет група.

Когато създавате нов бизнес, то най-важното е да опознаете потребителите си, така че да знаете как да отговорите на техните интереси, предпочитания или проблеми. Спрямо тях трябва да нагодите и стратегията си за дигитален маркетинг. Но как ще го направите, ако не знаете кои са всъщност хората, които искате да достигнете?

  1. Липсата на подходяща SEO стратегия.

Search Engine Optimisation в днешно време е една от най-ключовите моменти в дигиталната маркетинг стратегия. В зависимост от индустрията, в която се намира бизнесът ви, може да се окаже напълно наложително да излизате на първите позиции за да осигурите онлайн присъствието на бизнеса си.

 Повече съдържание от необходимото.

Колкото и съдържание да бълвате в различни блогове, платформи и подобни, трябва да сте сигурни, че носите и някаква допълнителна стойност на потребителите.

  1. Игнорирането на важни данни при изграждане на стратегия за дигитален маркетинг.

Хубаво е различни метрики да се взимат предвид, когато се прави такъв план, например коментари на клиенти, данни за ангажираност на потребителя, вътрешни метрики от уеб-страници.

Следенето на такъв тип информация спомага за по-добри кампании, ориентирани към по-добри резултати; оптимиции на бюджета; следене на резултати; повече продажби; по-добър поглед над потребители в реално време.

  1. Неглижирането на социалните мрежи

В днешно време, хората прекарват толкова време в социалните мрежи, че би било грях бизнесите да не се възползват от това.

С помощта на тези платформи, осведомеността на потребителите относно бранда може да скочи главоломно.

  1. Да не се използват предишни проучвания за дигитален маркетинг

Колкото по-осведомени сте относно предишни подобни казуси, толкова по-добре може да ги използвате като инструменти, от които да се учите и изпълните по-оптимално стратегията си и съответно да генерирате повече продажби в дългосрочен план.

В сегашното дигитално време е недопустимо бизнесите да не инвестират в дигиталния си маркетинг. Избягването на горепосочените грешки, може да помогне в създаването на добри стратегии, които да доведат до по-добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *