Грешки, които бизнесът прави със социални медии

Пускането на ефективни социални медии е измамно трудно. Що се отнася до органичните, много бизнеси не осъзнават как нараняват собствената си марка или отказват потенциални клиенти.

Ето най-често срещани грешки, които бизнесът допуска

Получаването на най-добрите резултати изисква качествено създаване на съдържание, ангажиране с общността, планиране, планиране, редактиране, създаване и след това следване на насоки, анализ на резултатите, прилагане на анализ за бъдещо създаване на съдържание, популяризиране на публикации в платена социална мрежа, след като ги публикувате органично, анализ на тези резултати, и списъкът продължава.

Независимо дали става въпрос за хора, които да преглеждат копията и да служат като втори набор от очи, дизайнер, който помага да се създаде визуално съдържание, или дори просто стажант, на когото да делегирате работа, усилията ви в социалните медии ще бъдат много по-силни, ако повече от един човек прави всичко.

Ако се нуждаете от помощ за оползотворяване на платени социални мрежи, за да се възползвате максимално от вашите органични усилия в социалните медии, свържете се с BacklinkStation на тел. 088 896 4787 или заповядайте на ул. Борис Арсов 12, гр. София за безплатна консултация.

  • Фокусиране върху „вирусното“

Има често срещано погрешно схващане за това как всъщност работи маркетингът в социалните медии. Истинската цел е да изградите дългосрочни взаимоотношения и положителни асоциации с вашия целеви пазар, като създавате и доставяте съдържание, с което те искат да взаимодействат. Възвръщаемият клиент винаги е по-ценен от клиент за първи път. Развитието на тази връзка е постоянен, постепенно процес.

  1. Невъзможно е да „проектирате“ вирусно съдържание. Можете да извеждате всякакво съдържание с отличителните белези на минали вирусни видеоклипове или статии, но няма абсолютно никаква гаранция.
  2. Дори ако съдържанието ви стане вирусно, ще получите първоначална бързина, но е необходима деликатна ръка, за да инвестирате в достатъчно продукти, честотна лента на сървъра и т.н., за да поддържате бързането, но не и свръхпродукция. Без силни вече съществуващи връзки, вирусността е еднакво вероятно да повиши надеждите ви, отколкото да ви осигури дългосрочна печалба.
  • Очаквате незабавни връщания

Досега не би трябвало да е изненада, че органичните социални медии са дългосрочна инвестиция, а не краткосрочно грабване на пари.

Подобно на SEO, ефективните социални медии зависят от постепенния напредък. Основан на подходящо, ценно съдържание и непрекъснато усъвършенстване на вашия занаят.

По-вероятно е да не видите незабавна възвръщаемост от усилията си в социалните медии. Това не означава, че те не са ценни. Но тъй като целите ви са да изградите взаимоотношения и да подхранвате клиентите. Има две препятствия по пътя ви, които могат да бъдат преодолени само с времето.

  • вашата целева аудитория трябва да започне да вижда публикациите ви в социалните медии.
  • трябва да получите данни, за да научите кои са оптималните ви часове за публикуване. Какво съдържание резонира най-добре вашата аудитория. И как да използвате тези, за да създадете най-силната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *