Да поговорим за модата и стила

Стилът. Думата „стил“ идва от гръцката „стилус„, което означава пръчка за писане. Следователно стилът може да се разглежда като почерк. Почеркът на всеки е различен, така че всеки има свой собствен стил.

Книгите и лъскавите списания предоставят богатство от съвети за стил. Носете това с това, а онова с това. Но по някаква причина тези, като цяло, правилните неща не винаги допринасят за стилен образ. Работата е там, че типичният съвет не пасва добре на вашата личност. Всеки се стреми към себеизразяване. В същото време ярките хора искат да се открояват от тълпата, докато скромните се стремят да се присъединят към нея. От тази гледна точка всяко облекло не е нищо повече от форма на себеизразяване на индивида.

Стилът е начин да изразите себе си чрез външен вид.

Външният вид е най-стабилният компонент на стила.

Фокусирайки се само върху външния вид, можете да изберете много опции за много успешен стил. Видът на лицето и пропорциите на фигурата, височината и теглото често определят кой стил е идеален. Има тип жени, които са най-подходящи за тениски, мъжки ризи, големи пуловери и избелели дънки и елегантни дрехи изобщо не са. В бизнес облеклото те също често изглеждат комични. Затова и в най-официалното облекло те винаги имат нужда от елемент на небрежност. Разбира се, това не означава, че те изобщо не трябва да носят елегантни и бизнес дрехи. Просто общоприетите опции не са подходящи за такива жени. Вечерните дрехи за тях трябва да бъдат умишлено опростени. Има и друг тип жени, които, напротив, сякаш са създадени за сатен, кадифе и тънки фиби. Но в дънки и тениски не е възможно веднага да ги различите от заобикалящата тълпа. Това не означава, че са обречени да ходят с брокат и токчета, просто винаги имат нужда от елемент на елегантност и яркост във всичко, било то плат или кройка. За ежедневните дрехи ще им трябва не просто ежедневен, а небрежен лукс, тоест продукти от скъпи тъкани и трикотаж, като кашмир.