Детска гимнастика: Упражнения за здравето на малкото дете

Детска гимнастика

Ето няколко упражнения, с които гимнастиката ще изглежда точно като игра:

  1. „Прегръдки.“ Да се настроим на добро настроение! В крайна сметка това упражнение е не само добър масаж, но и начин да получите много удоволствие! Разтваряме широко ръце и прегръщайки човека отсреща, му разтриваме гърба.
  2. „Треперене“. Необходимо е да лежим на гърба си, с изпънати ръцете с крака. И сега започваме да вибрираме, както прави и телефонът Ви. Опитайте се да правите движения не много амплитудни, по-малки, но чести.
  3. Сега вдигнете ръцете и краката, започнете да ги разклащате. Да, това е много добро упражнение, особено за капилярите. Можете да пълзите и и да направите салто. Основното е, че се забавлявате!
  4. „Като Бриз“. Вие играете ролята на ветреца, а детето Ви – на листото. Започнете да духате върху листо, така че то да почне да „лети“ . След това се сменете, сега бебето ще духа върху вас. Това е страхотно дихателно упражнение.
  5. Варианти: Можете да застанете до прозореца и да духате върху завесата или да духате върху балон, върху перо, новогодишна снежинка, всеки интересен и лек предмет. Организирайте състезание: кой ще задържи дъха си по-дълго, кой ще духа по-силно или по-спокойно. Включете въображението и ще успеете!
  6. „Превози.“ Закачаме малки детски играчки да висят по стените, всички на различни височини, но така, че детето да може да ги достигне. Сега го помолете да посегне към всички. Можете да предложите да кажете добро утро на играчките по игрив начин.

Детска гимнастика: Упражнения за здравето на малкото дете

Сутрешните упражнения са ключът към жизнеността и доброто настроение за целия ден. Прости, разбираеми упражнения изпълват цялото тяло с енергия, разпръскват остатъците от съня. Повишената активност на децата в предучилищна възраст е пряко свързана с важните етапи от развитието на организма – растежа и развитието на вътрешните органи. За всяка клетка в тялото е необходимо достатъчно количество кислород. За да се достави този важен елемент в развитието на всички системи на детето, движението се изисква постоянно.

Ролята на родителите при формирането на здравето на малкия е в създаването на необходимите условия за добро хранене, физическа активност и придобиване на умения. Един от видовете физическа активност, която насърчава правилното формиране, са именно  упражненията / гимнастиката.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *