Дистанционното на колата не работи – част 1

Когато дистанционното на колата не работи

Дистанционните управления са в основните характеристики на съвременните автомобили. Те повишават удобството на днешните шофьори. Освен това удобство, дистанционните управления без ключ са също доста популярни, защото спомагат за подобряване на автомобилната сигурност.

Ако дистанционното управление на автомобила не работи, обикновено това означава, че водачите няма да могат да управляват от разстояние своите превозни средства. Какво влиза в дистанционното управление на автомобила и какво трябва да направите за дистанционното управление на автомобила? Нека отделяме време, за да разберем.

Какво представляват ключовете за автомобила?

Дистанционното устройство за автомобила е основно отговорно за контролирането на специфични аспекти на вашия автомобил. По време на създаването си, ключовете за автомобила са били ограничени главно до работа с ключалки за врати на автомобили и на багажника. Съвсем наскоро, благодарение на технологичния напредък, автомобилните ключове с дистанционно управление имат възможността да контролират ключалките, да активират автомобилите и да задействат автомобилни аларми.

Дистанционният ключ за кола се използва за важни неща, което го прави да звучи като доста сложно устройство. Всъщност автомобилните дистанционни управления са прости устройства, които просто разчитат на комуникация.

Вашият ключ за кола е миниатюрен радиопредавател, който изпраща сигнали до съответния приемник във вашия автомобил. Повечето автомобилни ключове за дистанционно управление се захранват главно от литиеви батерии.

Ключът за дистанционно управление на автомобила не работи? Ето няколко причини за това

  1. Батериите за дистанционно управление на автомобилите са изхабени

Батериите са основният източник на енергия за дистанционните ключове на автомобила и работят директно с предавателя в дистанционния ключ на колата. Повечето ключови дистанционни управления използват литиеви батерии. Много от тези батерии имат дълъг срок на годност

  1. Повреден дистанционен предавател или приемник на автомобилния ключ

Както вече споменахме накратко, дистанционното устройство за автомобил работи на основен принцип на комуникация, който включва предаване и приемане. Автомобилните дистанционни управления работят чрез обмен на сигнали със сдвоен приемник. Предаваните сигнали са синоним на извършване на конкретно действие. Това варира от заключване на вратата на автомобила до стартиране на двигателя.

Ако дистанционният трансмитер на автомобила е повреден, той не може да взаимодейства успешно с приемника на автомобила. Разхлабени връзки и вътрешни повреди влияят върху дистанционния трансмитер на автомобила. За повечето шофьори е трудно сами да се справят с тази повреда, така че често на автомобилния ключар се налага да реши проблема. Също така, ако приемникът в колата е повреден, устройството за дистанционно управление на автомобила няма да работи.

  1. Дистанционното устройство не е програмирано

Автомобилните дистанционни управления са сдвоени устройства, което прави приемника и предавателя зависими един от друг. Следователно дистанционният трансмитер на автомобила трябва да бъде програмиран и свързан с приемника във вашия автомобил. Ако устройството за дистанционно управление на автомобила не е програмирано да управлява вашия автомобил, дистанционното управление няма да работи. Това не е проблем, с който собствениците на нови автомобили обикновено се сблъскват. Той често се явява на собствениците на автомобили от втора ръка, а също така е и една от най-големите опасности при закупуването на електронни ключове за автомобили.

Дистанционното програмиране на ключ за кола е подобно на програмирането на ключовете на транспондера и тези процеси често се извършват едновременно.

  1. Ключът за дистанционно управление е счупен

Счупеният ключ за дистанционно управление на автомобил е друга често срещана причина за дистанционното управление на автомобила. Ако вътрешната механика на дистанционното управление на вашия автомобил е изместена или повредена, дистанционното устройство за автомобила няма да работи, дори ако вашият предавател и приемник са напълно функционални. Тези вътрешни механики включват клемите на акумулатора и други запоени части.

Дистанционният ключ за автомобила може да бъде правилно програмиран или оборудван с предавател и съответния му приемник, но ако бутоните на вашия приемник не работят (дори с пълна батерия), дистанционното управление на колата ви няма да работи.

към втора част на статията…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *