Дистанционното на колата не работи – част 2

Преди да се потопите първо в разглабяне на ключа за колата си в търсене на решение, намерете твърдо потвърждение, че дистанционното управление на колата не работи.

Може би сте стигнали до грешен ключ или дори можете да натиснете грешен бутон. Отделете време да прецените ситуацията си, така че да знаете със сигурност, че дистанционното управление на колата ви не работи. Фиксирането на дистанционно за кола, което не работи, не е непременно лесна работа или евтина.

Ето въпросите, които ще ви помогнат да диагностицирате дистанционното управление на автомобила си:

  1. Дали дистанционното управление на автомобила работи непоследователно?

Ако устройството за дистанционно управление на автомобила работи непоследователно, често това е знак, че има проблем с батерията на колата ви. В този случай последователността се отнася до начина, по който ключът ви работи дистанционно с вашия автомобил. Ако трябва да натиснете бутона на дистанционното управление на колата няколко пъти, за да може да изпълни едно действие, то тогава работи непоследователно. Несъвместимо дистанционно устройство за автомобил може да означава отслабваща батерия на автомобила или повредени вътрешни връзки.

Друг често срещан признак на несъответствие в дистанционното управление на автомобила е необходимостта от по-голяма близост.

Повечето автомобилни дистанционни управления могат да предават сигнали от разстояние от над 50 фута. Ако водачите трябва да сближат предавателя и приемника, за да може устройството ви да работи дистанционно, това е индикация за проблем с батерията на дистанционното управление. Слабата батерия означава, че вашият предавател ще излъчи слаб сигнал.

  1. Работи ли дистанционното управление на автомобила?

Един от най-добрите начини да определите, че вашето дистанционно управление има по-сериозен проблем, е да тествате резервния си автомобилен ключ. Всеки шофьор се нуждае от резервен автомобилен ключ за такива случаи, или когато забравите ключовете си в колата. Вашият резервен ключ за кола ще ви помогне да определите дали имате само проблем с батерията или проблемът е съвсем друг. Всичко, което трябва да направите, е да направите доста прост тест с двете си дистанционни. Също така да сравните начина, по който се представят един спрямо друг.

Ако проблемът произтича от слаба батерия, ще забележите, че резервното дистанционно управление на автомобила работи по-добре от първоначалното ви дистанционно устройство за автомобил. Ако резервното дистанционно за автомобил показва същите проблеми като оригиналното дистанционно за кола, тогава това може да е проблем с приемника на сигнала на колата. Малко вероятно е двата предавателя да са повредени и по-вероятно е вашият приемник да е повреден.

Въпреки това не бързайте да направите това заключение, защото това все още може да е проблем с батерията на автомобила ви от разстояние.

Ако вашият резервен автомобил ви е бил издаден по едно и също време с оригиналния дистанционен комплект за автомобилния ключ, тогава е възможно батериите им да бъдат изразходени едновременно. Това е нещо, което шофьорите трябва да знаят и да обмислят за дистанционното управление на автомобила.

  1. Работи ли резервното дистанционно управление?

Ако сте тествали резервния ключ, и той работи добре, можете да изключите всякакви проблеми с дистанционното управление на автомобила. Тестът с резервното дистанционно управление ви показва, че вашият автомобил все още е в състояние успешно да получава и изпълнява команди от работещо дистанционно за кола. По същество това стеснява източника на проблемите ви към батерията на автомобила или към отдалечения предавател.

За съжаление, ако дистанционното управление на автомобила не реагира, няма начин да се прецени ефективността на предавателя. В този случай ще трябва да замените дистанционните батерии на автомобила. Но ако все още дава дефекти, това означава, че има проблем с отдалечения предавател и трябва да потърсите ателие за автоключарски услуги.

  1. Има ли счупени парчета в дистанционното управление на автомобила?

Ако устройството за дистанционно управление на автомобила все още не реагира след смяна на батериите, трябва да обмислите да вземете дистанционното, за да потърсите счупени вътрешни части. Повечето дистанционни управления за ключове и ключове са лесни за разглобяване и сглобяване.

Ако обаче не сте сигурни как да направите това, не повреждайте ключа още повече. Вместо това, обадете се на автомобилен ключар.

  1. Програмирано ли е дистанционното управление на автомобила?

Ако сте поръчали автомобил за резервни части и не сте го програмирали, вероятно ще намерите корена на проблема си. От съображения за сигурност, автомобилните дистанционни управления са програмирани за конкретни превозни средства. Това гарантира, че неупълномощените лица нямат достъп до вашия автомобил, просто защото имат дистанционно за кола, което съответства на марката и марката на вашето превозно средство.

 

Понякога резервните ключове не са програмирани преди да бъдат раздадени на собствениците на превозни средства, което често е пропуск в частта на дилърите (или мястото, където сте придобили автомобила си). За да може ключът ви да работи с вашия автомобил, трябва да ги програмирате и сдвоите.

 

Надявам се, че обясненията по-горе ви помагат точно да диагностицирате корена на проблема си. Ако това е просто проблем с батерията, можете много лесно да се справите с това сами. Въпреки това, ако  се случи да бъде по-сложен въпрос, не трябва да се колебайте да се достигне до авто ключар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *