Чисто гориво – добавки за гориво

Чисто гориво – добавки за гориво

Подходящите добавки за гориво ще помогне тази система да не се запушва, така че да не се натъквате на проблеми с производителността на пътя. Някои добавки са за превантивна поддръжка, докато други са малко по-силни и могат да премахнат съществуващите отлагания, които са направени от въглерод, който се развива от процеса на горене. Като цяло, добавките за гориво могат значително да намалят отлаганията върху всмукателните клапани при различни видове гориво. Те могат също така да намалят емисиите на въглеводороди, въглероден оксид и азотен оксид.

Предотвратяване на замръзване и повреди

Дизеловото гориво може да преживее трудно време със студено време, което кара частиците от парафин да кристализират в горивото и да запушват тръбопроводите и филтрите. Студеното време може да попречи на работата на двигателя, като е възможно дори да попречи на двигателя ви да стартира изобщо. Това може да доведе до големи ремонти, ако не се обърне внимание. Процесът на изгаряне на гориво е чувствителен към времето и зависи от правилните ъгли, поток и дисперсия. За да предотврати желирането, този тип добавка помага да се намали точката на замръзване на горивото. Те са по-добре да се използват преди ниските температури, но все още могат да се добавят след факта, тъй като те не нараняват вашия двигател. Много дизелови превозни средства също използват отопляеми горивни тръбопроводи, но те не предотвратяват трудното стартиране, както добавката.

Екологичен избор за гориво

Чуваме за ползите от етанола през цялото време. Над 98% от бензина в САЩ съдържа малко етанол. Но това не означава, че не може да има неблагоприятни ефекти върху колата ви. Дистрибуторите го използват по различни причини. Най-вече неговата широкоразпространена наличност и капацитет за намаляване на емисиите на замърсители като въглероден окис. Етанолното гориво използва възобновяеми източници, включително царевица, което го прави привлекателен екологичен вариант.

Един проблем с етанолното гориво е склонността му да абсорбира вода от въздуха, което го прави по-податливо на отделяне. Освен това някои по-стари двигатели не са създадени за етанолово гориво и могат да имат проблеми с натрупването на отлагания.

За съвременни горивни решения и добавки за по-добра производителност, посетете нашия сайт сега!