Заваряване.Сглобяване на парапети без заваряване.

Сглобяване на парапети без заваряване? Възможно ли е?

В момента магазините разполагат с огромен избор от различни инструменти и материали за сглобяване , благодарение на които можете да сглобите различни механизми и части със собствените си ръце. В случай, че имате нужда от помощ при сглобяване или заваряване , винаги можете да се обадите на – Даросбг, тел за връзка: 0878/76 00 33, 0897/91 77 99, е-mail: darosbg@gmail.com

Съвет: Преди монтажа се консултирайте със специалист и подгответе инструментите, така че по време на работа да няма несъответствия и да е на разположение подходящият инструмент.

Първо трябва да знаете няколко основни правила за инсталиране и заваряване на парапети:

 • Разстоянието между стълбовете не може да надвишава 15 сантиметра.
 • За удобна опора парапетите трябва да са високи 90 сантиметра.
 • Парапетът трябва да бъде разположен така, че дланта рефлекторно да се хване за него. Когато се тестват парапетите за здравина, те трябва да поддържат тежести с тегло 100 кг.

Сглобяване на детайлите.

Списък на необходимите инструменти:

 • Отвертка (професионална, ако е възможно)
 • Свредло (препоръчително е да тествате свредлото в магазина)
 • Перфоратор. При работа с бетон е необходима бормашина от 10, 12, 14 мм.

Съвет: Мощната, добра бормашина е способна да пробива плочки без никакви допълнителни инструменти.

 • LBM с всичките му компоненти: шлифовъчно колело, самозадействащо се колело, филц и термо паста. Ще ви трябват и режещи колела Ф125 на 1 или 1,2 мм.
 • Нит с резба. Ако това не е налично, тогава ще се справи един прост, по-силен.
 • Стандартен набор от инструменти: ключове, отвертки, глави и битове, чукове.
 • Комплект защитно облекло, който включва още маска, защитни ръкавици и очила.
 • Обикновен строителен молив, рулетка. За да премахнете резки, вземете полукръгла (или кръгла) пила, бор – фреза (ако е налична).

В началото на монтажа сглобете стълбовете. Направете маркировки, така че фланецът да е в центъра на стъпалото и, за да избегнем стружките, се оттегляме от ръба около 35-50 мм. В края на този етап пробиваме дупки и монтираме. След като са предварително фиксирани скобите за закрепване на парапетите, монтираме самия парапет.

След завършване на инсталацията на всички стълбове на парапета, ние пристъпваме към инсталирането на самия парапет.

Ние го връзваме по същия начин като парапета или използваме тапи. Препоръчително е да се използва лист А4, за да се получи прав разрез, като се увие около парапета, така че ръбът да приляга идеално плътно от ъгъл до ъгъл. След като по този начин се получи равномерен ръб, маркирайте и отсечете. В случай на потъмняване можете да полирате повърхността с филц и специална паста.

Почистване и полиране на шеф за заваряване за парапети от неръждаема стомана.

Тази информация ще бъде интересна за тези, които са избрали да инсталират парапети от неръждаема стомана, използвайки аргонова дъгова заварка.

След заваряване остава заваръчен шев, който трябва да се шлайфа. Това става с необходимият инструмент. Основният съвет при машинното шлайфане е да се опитате да не стоите дълго време на едно място, добре е да не прегрявате тръбата.

Въпреки всичко казано до тук, този вид ремнтна дейност не се препоръчва да се извършва самостоятелно. Съществува вероятност от повреда на парапета, незаварена част от парапета, или появата на коловози на мястото на заваръчните шевове.

Продуктът се полира със специални полиращи пасти или дори някои видове киселини, но когато се използват киселини. Предпоставка за безопасност при извършване на всички тези действия е наличието на защитни очила, в противен случай не е изключено нараняване.

Вижте кои са 10-те най-често задавани въпроси за PVC парапетите с един клик. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *