Загуба на килограми с тренировки

Тренировки в домашни условия или навън

На някои може да им се струва скучно, но ако търсите вариант да разнообразите рутината с тренировки и да послушате музика, можете да се възползвате от всички ползи на бягащата пътека.

Уредът да бягане е един от най-добрите варианти за загуба на килограми, защото е силно аеробична дейност. Освен това, много хора предпочитат да тренират на бягащата пътека, вместо да излизат навън, заради удобството на тренировката на затворено място, често охладено и безопасно. Друго предимство е, че не е нужно да се справяте с лошо време или трафик.Ако обичате да тренирате, бягащата пътека е добро допълнение към други рутинни тренировки като оборудване, ходене или упражнения с висока интензивност.

Загуба на килогирами и горене на калории

Контролираното движение на бягащата пътека симулира движенията, които бихте направили при бягане или ходене. Според проучване, публикувано в British Journal of Sports Medicine, само 50 минути седмично на бягаща пътека може да намали риска от рак, сърдечно-съдови заболявания и други опасни здравословни състояния.

Ходенето на бягаща пътека може да бъде наистина скучно за вас, тъй като не отивате никъде. Но ако търсите движение, промяна на рутината, слушането на музика или гледането на телевизия, докато вървите, може да бъде по-поносимо. Други хора, които практикуват това упражнение от повече години, се възползват от момента на ходене, за да четат.

Начини на използване

Някои предлагат разпръскване на минути ходене и бягане на бягаща пътека. Има опция за наклон. Като наклоните между 3 или 4%, вие ходите нагоре и спомагате за укрепването на краката си и развивате повече мускулна устойчивост.

Оптимално време за тренировка:

В зависимост от типа тренировка, която искате да правите, трябва да знаете препоръчителните времена за тренировка. Така ще постигнете желания резултат.

  • Ако искате да правите интензивна дейност като кардио, 150 минути аеробна активност през седмицата. Можете я да разделите на 3 дни по 50 минути всеки.
  • Ако това, което искате, е да ходите на бягаща пътека, правете рутина от 75 минути на седмица. Разделете я на 2 дни от 35 и 40 минути всеки ден.
  • Можете също така да изберете да разделите на серии от 15 минути за 5 дни от седмицата. Това е най-добрият начин да започнете да влизате в ритъма на тренировките.