Защо да си купите батут за деца – част 2

Някои основателни причини защо да си купите домашен батут за деца

II част

  1. Батут / трамплин – това е забавно!

Децата обичат игрите, активността, да бъдат спонтанни. За тях е трудно и доста скучно да изпълняват монотонни упражнения за сила. Ето защо, батутът толкова помага и детето може да получи пълноценна тренировка във вид на забавление!

  1. Батут за дете – спорт във всеки сезон!

Ако колоезденето е възможно само в топлия сезон, а сноубордът е подходящ само за студените месеци, скокът на батута е удоволствие във всеки един сезон!

Батут от дома може да бъде изнесен в двора в сухо и мразовито време. Освен това, в снежния сезон на годината, скачането на трамплини ще помогне на детето да се затопли и да остане по-дълго време на свеж, мразовит въздух, без опасност от хипотермия.

  1. Скачане на трамплин (батут) – способността да се нормализира теглото на детето

Не е тайна, че все повече деца започват да се оплакват от умора и бездействие, причинени от наднорменото тегло и нарушаването на ендокринната система. Затова закупуването на домашен батут може да бъде много добро решение на проблема. Кардио натоварването на батута изисква много енергия. Приблизително 500 kcal се изгарят за половин час скокове и лимфният поток се подобрява, метаболизмът се активира, да не говорим за подобряване на състоянието на кожата на детето, тъй като клетките активно се насищат с кислород по време на движенията. Плюс това, производството на „хормони на радост и удоволствие“ значително увеличават ефективността на борбата срещу „опасните килограми“.

  1. Батут на вилата – повод да потренирате и пообщувате

Много родители са загрижени, че модерните деца прекарват малко време в офлайн забавления, все повече и повече се гмурват в света на компютърните игри. Много тийнейджъри са пристрастени към социалните мрежи и създаването на видеоклипове. За обичайната тривиална комуникация на улицата и в двора, децата нямат нито време, нито желание. Инсталирането на домашен трамплин в двора на частна къща или на лятна вила през летния сезон ще помогне за създаването на добро пространство за комуникация и игри.

Предложете на детето си да покани приятели през топлото лято да пренощуват със спални чували на батута, най-вероятно момчетата ще си спомнят за това събитие в живота си дълго време. Или направете сами с дъщеря си и с нейните приятелки уютна къщичка от одеяла, направо върху еластичната повърхност на батута.

И, канете по-често приятели, за да скачате и се забавлявате, а след това можете да се спуснете на затоплената от слънцето вибрираща повърхност и дори да си направите слънчеви бани под топлото лятно слънце …

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *