Защо да си купите батут за деца – част 1

Някои основателни причини защо да си купите домашен батут за деца

I част

Самият факт, че първите батути са създадени от спортисти: гимнастика Джордж Нисен и гмуркача Лари Грисволд свидетелства, че това изключително полезно изобретение може да подобри здравето не само на родители, които нямат достатъчна двигателна активност, но и на най-подвижните деца.

През двадесети век закупуването на батут за дома изглеждаше като нещо от сферата на фантазията, а днес съвременните бащи и майки могат да се възползват от предимствата на новите технологии в производството на спортно оборудване и батути.

Така че ще разгледаме някои съществени аргументи в полза на закупуването на домашен батут.

  1. Батутотерапията има комплексен ефект върху всички органи и системи на детето:

  • С редовните упражнения и батутните игри се подобрява кръвообращението;
  • Намалява риска от развитие на сърдечни заболявания при деца;
  • Ритмичното подскачане има положителен ефект върху червата;
  • Редовните тренировки за батут помагат на вашето дете да увеличи издръжливостта си;
  • Батутът помага за трениране на вестибуларния апарат.
  1. Батутът е полезен за деца с нарушения на опорно-двигателния апарат.

Скоковете изглеждат като най-обикновени упражнения, но, за щастие, те са много ефективни за деца с проблеми с краката. Редовните скокове на еластична повърхност ще помогнат за възстановяването на динамичния стереотип, който ще доведе до връщане на мускулите и ставите в правилната позиция.

  1. Батутът може да замени бягащата пътека.

Скачането на батут се класифицира като сърдечно-съдово упражнение, по време на което десет минути непрекъснато упражнение заменят десет километров пробег. По време на батутотерапията, детето развива основни мускулни групи, а тренировката не причинява силна умора, защото по време на скоковете детето хвърля серотонин и ендорфин в кръвта, предизвиквайки чувство на радост и удоволствие.

  1. Амортизируеми свойства на батута

За деца, които са отслабнали, не се препоръчват тежки натоварвания, обичайни за спортните игри. Батутът има допълнителни предимства, в сравнение с други видове физическа активност. Амортизируемата повърхност на батута намалява натоварването на ставите в пъти повече и затова може да се използва ефективно за рехабилитация на деца след продължителни заболявания.

към част 2…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *