ЗА ОТСЛАБВАНЕТО

ЗА ОТСЛАБВАНЕТО

За отслабването – всеки човек, който иска да отслабне, има свое собствено обяснение, каква е причината лесно да пълнее, а когато иска да отслабне, това да става бавно.

Генетическата предразположеност, нарушената обмяна на веществата, възрастта, заседналият начин на живот, пристрастяването към сладките храни и много други фактори са напълно обосновани и достатъчни оправдания. В действителност, основната причина за напълняването в повечето случаи е в нарушението на вътрешния баланс на обменните процеси в организма (с изключение на генетическата предразположеност).

РЕШЕНИЕТО

Не се измъчвайте с всекидневно преброяване на калориите. Предлагаме Ви да премисляте и да подготвяте меню за няколко дни напред наведнъж. Така ще Ви е по-леко да привикнете към новия порцион.

 

СТЪПКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕТО

  • Важното е да не се лишавате от любимите си продукти – просто ги заменете с ниско калорийни.
  • Възприемайте процеса на отслабване като увличаща Ви игра – всеки ден си поставяйте някаква цел, а след като я постигнете, непременно се наградете за успеха! Наградата сами си измислете, включете фантазията си.
  • Работете с визуализация: всеки ден затваряйте очи за няколко минути на ден и виждайте себе си стройна (или строен, ако сте мъж), със силно, гъвкаво тяло, облечен в стилни изискани дрехи.
  • Когато се храните, не бързайте, бавно сдъвквайте храната и чувствайте вкуса на всяка хапка. Ще почувствате засищане при малка порция храна.
  • Вземете решение да се движите повече всеки ден. Включете в деня си елементарни упражнения като клякания, наклони и усуквания на тялото, докато говорите по телефона или по време на рекламите (ако гледате телевизия).
  • Обърнете внимание на собственото обкръжение, с какви хора общувате. Тези хора е добре да поддържат и подкрепят Вашето решение и Вашия стремеж да отслабнете.
  • Не пазарувайте, когато сте гладни, така няма да се съблазните да си купите излишни или нездравословни продукти. А и ще спестите излишно похарчени пари.
  • При никакви обстоятелства не се отказвайте от започнатото и следвайте новите правила в живота си. След като отслабнете, Вие не само ще имате красиво тяло, а и здраве, за което сте мечтали. Също така и ще повишите собствената си самооценка, Вашата себестойност ще нарасне във Вашите очи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *