Какво представлява Бизнес коучингът – Част 1

Днес има огромен брой хора, които се наричат ​​бизнес треньори. Без професионална акредитация или членство в дадена асоциация е доста трудно да решите на кого можете да се доверите.

И въпросът не е само в тяхната методология или професионалната квалификация. А в техния подход към бизнеса и живота като цяло. Въпросът тук е много личен и в известен смисъл Вие купувате услугите на треньор. Заради това кой е той и защо прави това, което прави. Не всеки знае точното значение на бизнес коучинга.

Значение на бизнес коучинга

Бизнес коучингът е връзка. Място, където идвате за защита и подкрепа, място, където можете да бъдете предизвикани. За да разберете какво стои в основата на начина на създаване на бизнеса, който искате. Бизнес коучингът не означава само да имате доказано работещо ръководство, но и за това как да създадете правилната карта.

Има хора, които се занимават с бизнес коучинг от 20-30 години и са помогнали за осъществяването на много на брой бизнес трансформации. Те много добре знаят какво е необходимо за това.

Тук става въпрос за задаването на правилните въпроси в точния момент, въз основа на Вашите способности в момента тук и сега. Така че да станете най-добрият лидер в името на Вашия бизнес, на служителите си и на собствената си печалба. Висококачественият коучинг Ви помага да създадете фирмена култура, основана на чувството за ангажираност и отговорност. Той ще подсили правилните идеи с реални инструменти и ще осъществи теорията в практика.

Доверително партньорство

Бизнес коучингът не е консултиране, не е терапия, той стои е между едното и другото. Добрият бизнес коуч е човек, на когото ще можете да се доверите, човек, който е толкова проницателен, че може да види системата и спецификите на Вашия бизнес, и в същото време той е човек, който е в състояние да Ви даде възможност сами да намерите най-доброто за Вас решение без да се включвате в темата, вземайки решение за теб.

Да бъдеш добър слушател е само половината от уравнението, но треньорът не може да ти помогне, докато сам не се научи да разбира какво прави добрия бизнес добър и невероятния бизнес невероятен.

Към Част 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *