Идеи за отслабване 

Съвети за отслабване

Само плодове на масата

Махнете от масата купа с бонбони, а от бюрото – различните сладки неща. Скрийте „бисквитките“, например в най-ниското чекмедже на бюрото. У дома оставяйте на масата само здравословни храни, като например, пресни плодове. Така ще можете да ядете, когато си поискате, и в същото време няма да имате допълнителни калории.

Много протеин


Протеинът помага за постигане на здравословно тегло (мускулна маса), затова съществуват много протеинови диети. Вегетарианците могат да получават протеин от лещата и соята.

Мазнините са необходими

Растителното или животинското масло имат много калории, но има и други храни с високо съдържание на мазнини. Например, авокадо, банани, ябълково пюре. Дори и в диетичния хранителния режим трябва да присъстват мазнини, защото са необходими за обработка и усвояване на такива витамини, като A, D, E и K. В допълнение, те ни помагат да се чувстваме сити. Така че включете авокадо, риба, ядки и слънчогледови семки във Вашата диета. Разбира се, с умереност. Вижте за повече информация: кетонна диета.

Усещането за гладуване зависи от нивото на кръвната захар и простите въглехидрати, които се съдържат в бонбони, сладкишите и белия хляб, бързо премахват усещането за глад, но допринасят за натрупването на мазнини. Вместо това, опитайте  да се храните повече с пълнозърнести продукти, включително макаронени изделия, ръжен хляб, различни зърнени храни. Сложните въглехидрати дълго се разграждат, не допринасят за натрупването на мазнини и осигуряват стабилно ниво на кръвна захар, което означава усещане за ситост.

Добавете зеленчуци към различни ястия

За да намалите количеството калории, можете да заместите половината от ястието със зеленчуци. Например, вместо сирене, добавете към пастата зеленчуци, добавете ги към омлетите или овесената каша. Зеленчуците съдържат голямо количество фибри, за сметка на които се чувствате сити по-дълго. В допълнение, ще ядете същото количество храна, а калориите ще са по-малко.

Заменете висококалоричните продукти

Ако не можете да се откажете от любимите си ястия, можете поне да намали тяхната калоричност. Например, вместо мазна майонеза и заквасена сметана, овкусете салатата си с по-леки сосове или направете лека собствена майонеза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *