Изграждане на куполна къща, базирана на геодезическа рамка

Изграждане на куполна къща

Технологията, базирана на изграждането на рамка под формата на триъгълно полукълбо, е най-популярна при изграждането на куполни къщи. Рамката е изградена от дървени триъгълни блокове със същия размер.

Пресованата целулоза, импрегнирана с битум, се използва като външно покритие, но могат да се използват и други материали, стига да са водоустойчиви. От вътрешната страна рамката е обшита с дъски, а минералната вата се използва като изолация. По време на строителството някои триъгълници се оставят отворени, след което в тях се монтира рамка с подобна форма с прозорци с двоен стъклопакет.

Още информация за нас : Фирма Куполни къщи Сферата 123. На Вашите услуги сме. Телефон за връзка: +359 899966986. Имейл: mail@sferata123.com.

Технология за издигане на куполна къща, базирана на пневморамка

Методът за издигане на куполна къща / изграждане на сферична къща на основата на пневморамка се отличава с необичайни и доста сложни технологии, докато изисква използването на специално оборудване и оборудване, поради което времето за изграждане на къща е намалено до минимум.

Основата за такава къща е направена от лента или плоча. Рамката е купол от метални пръти, свързани чрез заваряване.

Тази технология трябва да използва предварително изработена пневматична рамка. Изработва се индивидуално и при надуване изцяло следва контурите на вътрешната повърхност на купола. На тези места, където трябва да бъдат прозорците и вратите, рамката има издатини с дадена форма и размер. Производството на пневматична рамка е най-скъпият и труден етап от строителството, но тъй като технологията намалява наполовина строителните разходи, цената й е напълно изплатена.

Пневматичната рамка се надува от вътрешната страна на металната щайга, след което цименто-полимерен хоросан, торкрет или експандиран полистирол се напръсква отвън с помощта на специално оборудване. Основният материал на купола се нанася на слоеве, с прекъсвания, за да се втвърди всеки слой. От вътрешната страна на купола правя същото и след като стените се втвърдят напълно, те продължават към довършването.

Характеристики на планирането и интериорния дизайн на сферична жилищна сграда

Оформлението на куполната къща има редица разлики от правоъгълния дизайн, с който сме свикнали. Това обаче по никакъв начин не ограничава собствениците на жилища при избора на дизайн на стая. Напротив, необичайният външен вид на помещенията ви позволява да съживите най-необикновените интериорни решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *