Какви са предимствата на Линк билдинга

Какви са предимствата на Линк билдинга?

Какви са предимствата на Линк билдинга. Link Building е процесът на получаване на препратки от други сайтове. Backlinks (известни също като входящи, входящи или еднопосочни връзки) са външни връзки, насочващи към вашия уебсайт, идващи от домейн на трета страна.

Всеки път, когато някой направи връзка към вашия сайт в публикация в блог, уеб страница или някъде другаде в интернет, това се счита за обратна връзка.

Има няколко различни техники, които попадат под чадъра за изграждане на връзки. Когато SEO беше в начален стадий през 90-те години, количеството от най-голямо значение. Увеличаването на броя на връзките, сочещи към техния сайт, пряко корелира с позицията им в резултатите от търсенето.

Днес, ако купувате backlinks с ниско качество, можете да получите наказание. Ключът към успеха на изграждането на връзки е в инвестирането в качеството пред количеството. Често срещаните стратегии за изграждане на линкове за бяла шапка през 2022 г. включват публикуване на гости, изграждане на счупени връзки и изграждане на цитати.

Защо изграждането на връзки е важно за SEO?

Качественото Link Building е едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашия уебсайт. В SEO индустрията се смята, че около 75% от работата ви ще бъде фокусирана върху оптимизации извън страницата. SEO конструкторите на връзки също са съгласни, че връзките са в топ 2-3 най-важни фактора за търсачките.

Какви са предимствата на Линк билдинга. Има много предимства от изграждането на връзки:

  • Навигация и трафик от препратки: Когато някой направи връзка към вашия сайт от друг уебсайт, страниците ви се популяризират до изцяло нова аудитория. Това увеличава броя на посещенията на вашия сайт (чрез трафик от препратки), което също е основен сигнал за класиране.
  • Сигнали за класиране: Повечето големи търсачки гледат вашия профил за обратна връзка, когато определят вашия ранг. При равни други условия, уеб страниците с висококачествени връзки вероятно ще изпреварят страниците, които имат по-малко или повече препратки с ниско качество.
  • Изграждане на взаимоотношения: Огромна част от изграждането на качествени връзки е достигането до влиятелни лица. Блогъри и други уебсайтове за популяризиране на вашите връзки. Докато подхранвате тези връзки, тези влиятелни лица ще се превърнат в нещо повече от обратна връзка – те ще станат посланици на вашата марка.
  • Осведоменост за марката: Всяка обратна връзка е възможност да информирате някого за вашата марка. Ако потребител види връзки към уебсайта ви в цялата мрежа, той ще приеме, че сте търсен експерт във вашата област.