Какво е коучинг?

Какво е коучинг? Какво означава думата треньор? Той прилича на английската дума диван и не означава нищо повече от каруца, микробус или карета, в които човек се движи от точка А до точка Б. И ако се замислите, в действителност треньорът е вид платформа, която движи човек във времето и пространството, но човек сам контролира тази платформа.

Какво е коучинг?

Коучингът не е това, което може би Ви изглежда на пръв поглед. Ето затова Ви даваме мнение на един човек:

Когато самият аз се опитах да открия разликата между коучинг и други видове услуги в бизнес консултирането с най-прости думи, попаднах на мисълта, че самите треньори не знаят разликата между един и същ коучинг и обучение. След като прочетох статиите на такива „специалисти“, избрах коучинг за първото си сертифициране.

Но това се оказа напълно не това, което очаквах. Отначало мислех да отстъпя и само навикът да довеждам всичко до края. Дори и да не се вижда най-добрият резултат на хоризонта, ме спаси от такова решение.

И всичко, защото много „гурута“ мислят, че коучингът е, когато коучът работи с клиент един на един, а обучението е, когато има много клиенти, и коучът работи с група хора наведнъж. Това е изключително неправилно тълкуване и объркване на понятията. По приятелски начин би си струвало да напишете отделен материал, за да разберете какво е обучение. Но днес говорим само и единствено за коучинг.

За нас, Skillception, и възможността за учене, развитие и осъзнаване, за  всички неограничени възможности на всеки един от нас, моля, четете тук: skillception.com

И така, приятели. Коучингът може да бъде, както индивидуален, така и групов. И ако сте избрали треньор за решаване на вашите проблеми, просто го попитайте каква е разликата между обучението и груповото обучение. Ако получите ясен отговор, който ще опиша по-долу, тогава поздравления: избрахте добър специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *