Какво може да се каже за използването на преносими екстрактори за килими под наем

Преносими екстрактори за килими

Екстрактор за килими – са много ефективни за премахване на петна от разливи и почистване на не много замърсени килими. Факт е, че това са машини за потребители, които искат да почистят килима в спалнята например. Нямат нищо против да отделят час или два от времето си за тази работа.

Тези малки машини обаче имат недостатъци. Основният недостатък е фактът, че им липсва мощност, така че те са по -подходящи за почистване на малки участъци от килими и използването им няма да отговаря на изискванията на някои гаранционни условия. За бързо почистване в малки площи те често са страхотни; в противен случай ще ви е необходим професионален екстрактор за килими с топла вода в пълен размер.

Как да изберем екстрактор за килими: няколко ценни препоръки и съвети

За да извършите ефективно и качествено почистване на килими или мебели, ще ви трябва специално оборудване. Един от най -популярните и полезни уреди е извличането на килими. Това е прахосмукачка за пране, която се различава от стандартното устройство не само с по -голяма мощност, но и с възможността за дълбоко и безопасно почистване на тъканта. Почистващият разтвор в допълнителния резервоар се подава от помпа.

Основни функции и характеристики на екстрактор за почистване на килим

Повърхностното почистване на килима с екстрактор се извършва под въздействието на гореща вода със специален почистващ препарат, който може да проникне дълбоко в структурата на предметите, да повдигне мръсотията, леко да я отстрани от повърхността.

Принципът на действие е следния:

  • почистващият състав се подава под налягане, той трябва да бъде достатъчно висок;
  • почистващият препарат, с помощта на специални приставки, се разпределя равномерно по повърхността на килима;

след това разтворът прониква дълбоко във влакната, влиза в химична реакция с различни видове замърсители, в резултат на което ги унищожава на молекулярно ниво и ги повдига до повърхността на влакната, от което става лесно да се премахнете замърсителите.