Какво са добавки за катализатор

Настоящото изобретение се отнася до добавки за катализатор за флуиден каталитичен крекинг (FCC) и нейния процес на получаване. FCC добавката има висока ефективност при производството на леки олефини C2, C3 и C4 въглеводороди, особено пропилен.

Настоящото изобретение разкрива стабилизирането на зеолит със средни пори, особено ZSM-5, като се използват оптимални фосфатни соли при рН в диапазона 7-9 със синергична комбинация от богато на силициев диоксид свързващо вещество за получаване на FCC добавка с отлична стабилност при тежки хидротермални условия.

Как работи един горивен катализатор? И, също толкова важно, какво не е горивен катализатор?

Какво е горивен катализатор е въпрос, който води до широк набор от погрешни наименования и погрешни схващания. Въпреки че концепцията като цяло не е трудна за разбиране, търговците използват думата катализатор, за да рекламират продукти, които не са катализатори. Замяната на думите добавка, лечение или добавка с думата катализатор е тласъкът на голяма част от объркването.

Ако всички продукти, рекламирани като горивен катализатор, работеха по същия начин като истинските катализатори — и даваха същите резултати — нямаше да има проблем. Фактът обаче, че много продукти, рекламирани като катализатори за гориво, не са нито катализатори, нито предоставят същите предимства като катализатор, означава, че е лесно по погрешка да закупите продукт или механизъм по грешни причини, продукт, който не дава желаните от вас резултати.

Потребителите, които се надяват да увеличат горивната ефективност и в същото време да намалят емисиите, искат горивен катализатор.

Какво е горивен катализатор и добавки за катализатор

Катализаторът на горивото е механизъм, който увеличава горивната ефективност – пробег на газ – и намалява емисиите. Както обяснява FuelandFriction.com, „Катализаторът за горивно гориво е вид технология, разработена за подобряване на вътрешното горене в двигателя. Тези продукти могат да работят по много начини, като се насочват към основните проблеми зад частичното изгаряне.

Добавките за катализатори за горивното гориво могат да помогнат за намаляване на нуждите от кислород на горивото, за да претърпи най-накрая химическа реакция. При по-ниски изисквания за въздух се получава по-правилно химическо изгаряне и се произвежда повече енергия.