Какво трябва да знаем за САРМС?

Какво са САРМС?

  • Селективните модулатори на андрогенните рецептори (SARMs) са потенциално опасни и незаконни за употреба в продукти за повишаване на ефективността. SARM са открити в редица фалшифицирани продукти, маскирани като „хранителни добавки“. SARM са неодобрени лекарства, а не хранителни добавки.
  • САРМС могат да представляват риск, когато се приемат за подобряване на производителността и без консултация със здравен специалист. SARM трябва да се избягват, тъй като могат да доведат до потенциално животозастрашаващи последици.
  • SARM могат да бъдат изброени на етикета на продукта (с имена като „ostarine“ и „andarine“). Или може изобщо да не са посочени в съставките. Ето защо е важно да купувате хранителни добавки от компании, които познавате и на които имате доверие – такива, които не правят твърдения, подобни на лекарства.
  • Диетичните добавки за спортно хранене могат да играят полезна роля във вашата рутинна тренировка. Но имайте това предвид: хранителните добавки не са предназначени да имат същия незабавен или драматичен ефект, който бихте очаквали от приема на лекарство. Етикети, които звучат твърде добре, за да са истина, вероятно са.

Полезна информация за SARMS:

Запознати ли сте със селективните модулатори на андрогенните рецептори (SARMs) – неодобрени, незаконни и опасни съединения, открити в продукти за повишаване на ефективността?

Когато се използват в продукти за хранителни добавки, понякога с имена като „остарин“ и „андарин“, те могат да представляват сериозна заплаха за безопасността на потребителите, особено в бодибилдинг и фитнес общностите.

САРМС нямат работа да се продават на потребителите като хранителни добавки.

FDA издаде предупреждение за опасностите от продукти, съдържащи SARM, които се продават като хранителни добавки.

Световната антидопингова агенция (WADA) забрани SARMs – тези съставки могат да накарат професионалните и колегиалните спортисти да загубят правото си на участие.

Ново проучване в Journal of the American Medical Association идентифицира разпространението на SARM на онлайн пазара.

Те често се предлагат на пазара като хранителни добавки, но не се заблуждавайте. Те не са законни хранителни добавки, те са неодобрени лекарства.

И не само могат да ви накарат да дадете положителен тест за незаконно вещество, те могат да навредят сериозно на вашето здраве, когато се използват неправилно.