Как да се справяме с паник атаките

Много от нас са имали една или две паник атаки през своя живот и кратките епизоди не прерастват в нищо друго.  Но за някои хора паник атаките се случват много по-често. За щастие терапията може да направи много, за да ги спре.

Лекарите обикновено лекуват паник атаките чрез поставяне на хората в психологическа терапия, медитация или в и двете. Който и път да поемете вие и вашия лекар, ще се нуждаете от време, за да проработи, така че настройте се да бъдете търпеливи. Когато хората следват своя план за лечение, поразително мнозинство от тях намира облекчение и няма постоянни проблеми.

Първата стъпка

Сърцебиенето и другите причинители на дискомфорт, които вървят с атаката могат да приличат на други болести като сърдечно заболяване и други. Затова е много вероятно вашият лекар да поиска пълни изследвания. Това е начинът лекарят да се увери, че не страдате от други болести, за които не знаете. Ако изследванията покажат, че не страдате от друго заболяване, вашият лекар ще ви насочи към психолог или психиатър, обучени да разпознават, когато някой има паник атаки.

Вашият лекар ще комбинира резултатите от консултацията с неговите собствени наблюдения, за да установи какво не е наред.

Когато някой има паник атаки постоянно, лекарите наричат това състояние паническо разстройство.

Консултиране

Лечението може да започне с така наречената talk терапия. Вие ще седите с вашия консултант, който ще ви помогне да разберете какво е това паническо разстройство и как да се справите с него. След като вашето лечение продължи, вашият консултант ще ви помогне да разберете ситуациите, мислите или усещанията, които причиняват вашите панически атаки. Когато разберете какво се случва, тези събития имат по-малка сила да причинят неприятности.

Консултирането също трябва да ви покаже, че физическите ефекти от паник атаките не ви нараняват. С вашия терапевт трябва да работите върху симптомите по един ббезопасен и постепенен начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *