Как да ходим на лед заледено и сняг

Знаете ли как да ходим на лед заледено и сняг? Как да се предпазим от травми при подхлъзване и падане на лед, заледено и сняг? Как и кой най-бързо и качествено може да ни възстанови, ако получим травма? Отговори на всички тези въпроси може да намерите в тази полезна и интересна публикация.

Как да ходим на лед заледено и сняг

Как да ходим на лед заледено и сняг
Как да ходим на лед заледено и сняг

Тази статия с полезни съвети при ходене на лед ни е предоставена от експертите по здравословни и безопасни условия на труд ЗБУТ от сайта zbutinfo.com

Вече падна първия сняг за годината, а през зимните нощи температурите падат доста под нулата и се очакват сериозни сутрешни заледявания. Заледявания може да се получат също дори и в ранните часове през пролетта и есента след валежи или при падане на слана. Тогава най-често бързаме за работа и буквално „излитаме през вратата“ гонейки превозното средство, което трябва да хванем на всяка цена за да не получим поредното наказние в офиса. Едва ли всички сме и с най-подходящите обувки, а за дамите това е почти сигурно. Нямаме време да се върнем да се преобуваме, а и едва ли ще отива на тоалета ни (това отново се отнася най-често за дамите). Точно тогава е необходимо да внимаваме когато трябва да ходим върху лед, заледено или сняг.

Евентуално падане върху лед или заледена повърхност би могло да доведе до редица неприятности, които може да бъдат с неприятни дългосрочни последици:

  • голяма загуба на лично време, което в този век вече е най-ценно и поговорката „времето е пари“ важи в пълна сила;
  • нерви и допълнителен стрес, който постоянно се натрупва и натрупва и може да доведе до редица заболявания;
  • значителни финансови средства (болнични, прегледи, манипулации, възстановяване и т.н.);
  • поява на хронични болки в засегнатата област;
  • сложна контузия, която да доведе до оперативни намеси, поставяне на инпланти, загуба на работно място поради невъзможност за изпълняване на служебни задължения;
  • може дори да се получи страхова невроза от следващо падане, което да попречи за воденето на здравословен и активен начин на живот.

За конкретните практични съвети как да ходим на лед заледено и сняг прочетете статията на експертите по здравословни и безопасни условия на труд от zbutinfo.com

Тук може да видите видео с уникално красиви кадри за ходене на лед върху замръзнало езеро в Словашка планина.

Очаквайте и следващите ни статии с полезни съвети и информация за възстановяване, рехабилитация и кинезитерапия, които може да намерите в нашите категории:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *