Класификация на товарните камиони

Класификация на товарните камиони. Видове камиони

  1. Отворени платформи.

Заедно с предишния изглед, отворените платформи се използват и при работа с различни размери. Те обаче нямат периферни спирания, така че този тип е подходящ само за стабилни товари или предмети, които могат да бъдат закрепени с кабели и снопове. Максималната товароносимост на този тип оборудване е 15-20 тона.

  1. Големи платформи.

Тези товарни превозни превозни средства принадлежат към специализиран транспорт и са проектирани да доставят всякакви големи стоки: от храна до технически продукти. Често се практикува да се наемат такива камиони без шофьор.

  1. Танкери или автоцистерни.

Този тип товарен камион е необходим за транспортиране на течности, включително маслени и агресивни течности. Тяхната стандартна товароносимост е 12–22 тона, а обемът – 8–40 м3. Резервоарите са оборудвани със стоманени или алуминиеви тела. Стоманените модели се считат за по-надеждни, но имат много голямо тегло, докато алуминиевите модели тежат много по-малко, като същевременно са по-устойчиви на агресивна среда.

Формата на секцията отличава тези видове резервоари:

-кръгли – се различават по показателя за максимална сила по отношение на натиска върху тялото;

-елипсовидни – по своята сила са близки до кръгли;

-под формата на паралелепипед с леко заоблени ъгли – те имат център на тежестта, изместен към дъното, поради което са по-устойчиви на затваряне.

Нашият Търговски екип е на Ваше разположение. Заповядайте или ни се обадете: Alexander Logistics. Адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене с телефон: 02817 7766.

Видове и класификация на товарните камиони и съобщения в железопътния транспорт

Доставката на товари с железопътен транспорт се разделя на превози в директен железопътен трафик, в директен смесен и косвен смесен трафик (в този случай се използват два или повече вида транспорт).

След формирането на железниците като единна стопанска единица, транспортът се осъществява в пряка железопътна комуникация между железопътните гари с участието на една или повече инфраструктури. За това се издава транспортен документ, който е общ за целия товарен маршрут.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *