Когато колата ти има нужда от ток!

На помощ идва SOS AUTO!

При изтощен акумулатор – Подаване на стартов ток с кабели.

Шансът да закъсате поради изтощен акумулатор или да ви се наложи да помогнете на колежка шофьор да запали чрез подаване на ток от вашата кола, се увеличава многократно през студените зимни дни. А те тепърва започват..

Ако акумулаторът ви е изтощен, най-добрият вариант е да го свалите и заредите със зарядно, но ако нямате време или зарядно, идва моментът да се обадите на екипът на SOSAUTO , за да ви „даде ток“. Те ще се отзоват бързо и ефективно.

Признаците, по които можете да познаете, че имате нужда от тласък за включване са:

 • Когато завъртите ключа стартера просто кликва.
 • Видно наличие на окислена сяра.
 • Петна по върха на акумулаторните батерии.

Има доста противоречиви мнения за това как точно се прави тази процедура и дали изобщо да се прибягва до подобно запалване на двигателя. За жалост има случаи на повреди по електрониката, възникнали след даване на ток от друг автомобил.В повечето случаи, причината е грешка или неспазване на условията за безопасност.Няма какво да се обърка, ако всичко се направи в правилната последователност от специалист. 

 

Няколко случая, в които можете да потърсите SOSAUTO при подобни обстоятелства, за да ви помогнат с възникналия неприятен проблем:

 • Отдавна не сте ползвали колата, а акумулаторът се е изтощил;
 • Акумулаторът ви е за смяна, но все не сте намирали време да купите нов;
 • Забравили сте включени фарове или мигачи;
 • Забравили сте радиото включено;
 • Не сте били наблизо, когато алармата е изразходвала целият генериран ток;

Какво се изисква от Вас?

Акумулаторът на автомобила, който ще подава ток, трябва да е изправен и добре зареден, като е желателно и да е с капацитет не по-малък от изтощения.

 • На първо място трябва да паркирате автомобила максимално близо до помощния автомобил от SOSAUTO, така че да стигнат кабелите.
 • На второ място е нужно да изключите всички консуматори – от светлини до радио(Професионалистите от SOSAUTO ще са го направили преди да сте се усетили).
 • Оттук нататък оставете колата в ръцете на професионалистите, НО нека все пак ви представим на теория какво ще извършат те за минимално време.

Цялата философия се корени тук:

Свързването на клейма „плюс” от изправния акумулатор с клейма „плюс” от изтощения акумулатор и свързването на клейма „минус” на изправния акумулатор например към блока на двигателя (точка на замасяване) на автомобила с изтощения акумулатор.

Ако имате въпроси или коментари относно вашия автомобил, можете да намерите SOS AUTO на следния адрес: кв. Орландовци, ул. „Вела Чорбова“ 47Б в гр. София ,тел за връзка: 0876 448 333 или на имейл: office@sosauto.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *