Когато купувате уреди за миене на под, какво да вземете предвид

Nilfisk (Дания). Много известна европейска марка. Компанията е основана в началото на 20 век и е известна предимно със своите прахосмукачки. Въпреки това днес Nilfisk разполага с доста широка гама от уреди за миене на под за различни цели.

Машините се отличават с голям брой решения, насочени към опростяване на поддръжката и експлоатацията им, както и икономичен разход на препарати.

Comac (Италия). Професионално оборудване, уред за миене на под, отличаващо се със своята простота и сравнително икономична цена.

Тази компания е локално разпространена европейска марка от Италия, която въпреки това има доста широка гама от продукти и наскоро спечели своята ниша на руския пазар.

Таски (САЩ). Търговска марка за почистваща техника, уреди за миене на под, на големия северноамерикански концерн Diversey, специализиран в хигиенни материали, дозиращи системи и препарати. Машините, уредите за миене на под на тази марка имат много уникални технически характеристики, като модели с микроротационна технология на миещите четки, W-образна стъргалка и технология, която пести почистващи препарати.

Поради уникалността на техническите решения, машините се отличават и с висока цена, в зависимост от модела и класа на производителност.

Какво да вземете предвид, когато купувате уреди за миене на под

Започнете с оценка на нуждите:

  • Площ за почистване.

За голяма площ се нуждаете от машина с място за оператора, но в малки стаи такъв модел ще бъде неудобен и тромав. За почистване на малки пространства е по-добре да изберете ръчен уред за миене на под.

  • Видове и състояние на покритието.

За плочки, паркет и дъски, мокет, мозайка и други неравни повърхности са необходими уреди за под с цилиндрични четки, а за линолеум, бетон и саморазливни подове – машини с дискови четки.

  • Каквъв е броя на тесните и труднодостъпни места. Ако има много, ще Ви трябва ръчен уред за миене на под, машина.
  • Наличие на стълби, асансьори и ескалатори.