Кога е по-добре – детски летен лагер или зелено училище?

Доказано е, че децата в предучилищна възраст са много привързани към семейството и дома. Затова пътуването до детски летен лагер, когато едно дете е далеч от родителите си, може да бъде стресиращо за него, с което ще бъде доста трудно да се справи.

Ето защо не се препоръчва изпращането на деца под 7-8 години в лагера. Но в някои случаи е по-добре да оставите по-големите деца у дома. Например, ако детето е болно, изпитва някакъв вид дискомфорт, безпокойство или страх.

Ние сме Skillception, за нас информация може да получите тук: https://skillception.com/

Кога трябва спешно давземете детето си обратно от зеленото училище или детски летен лагер?

-Ако периодът на адаптация при детето се е оказал болезнен;

-ако по никакъв начин не може да свикне с новите условия;

-ако той не развива връзки с връстници или съветници;

-ако често моли да го върнат у дома.

В тези случаи за родителите е по-добре да слушат детето си и да го приберат от зеленото училище. Това следва да сенаправи и ако детето не се чувства добре здравословно.

Във всяко залено училище има определени правила за поведение, които са задължителни за всички деца. В случай, че едно дете грубо и системно ги нарушава, то може да бъде отстранено от зеленото училище предсрочно. И тогава родителите също ще трябва спешно да приберат детето у дома.

Да изпращате ли детето си на зелено училище или не?

Решението дали да изпратите дете на зелено училище или не, е чисто индивидуално решение.

В този случай не се вслушвайте в мненията на приятели и познати. Решете Вие самостоятелно.

Опитайте се да научите колкото се може повече за зеленото училище и учителите. Можете дори да извършите първите пристигания в определени детски лагери заедно с детето си.

Най-важното условие си остава, самото дете да е готово за това и иска само да желае да отиде на зелено училище или летен лагер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *