Магнитните инструменти за почистване на стъкла

Магнитните инструменти за почистване на стъкла

Магнитните почистващи инструменти за прозорци са уникален и иновативен инструмент, който нараства популярността си през последните години. Може би обаче се чудите дали те действително работят. Истината е, че магнитните почистващи уреди за прозорци не са толкова ефективни, колкото изглеждат.

Има редица недостатъци при използването на магнитни почистващи уреди за прозорци. Те не са универсално решение за почистване на всички видове прозорци. В много ситуации те също могат потенциално да повредят прозорците с драскотини или други следи.

Ние изготвихме задълбочено ръководство, обясняващо защо тези скъпи инструменти не са всичко, за което се рекламират. Разбирайки някои от ограниченията, можете да вземете информирано решение относно използването на магнитно средство за почистване на прозорци за почистване на прозорците.

Безопасност

Магнитните машини за почистване на прозорци не са най-доброто решение за почистване на прозорци, които не се отварят, или прозорци, които са на горните етажи на вашия дом. Ако прозорецът ви не се отваря, няма начин да се постави външната страна на инструмента върху стъклото на прозореца, без да се използва стълба. Стълбите могат да бъдат невероятно опасни и използването на такава за поставяне на магнитен инструмент за почистване на прозорци отменя неговата цел.

Ако прозорецът, който искате да почистите, е на втория или третия етаж на вашия дом, това може да представлява реална опасност за безопасността. Навеждането през прозореца, за да стигнете до външната страна на инструмента на място, никога не е добра идея. В този случай е най-добре да избягвате използването на магнитно средство за почистване на прозорци.

Прекалено силни магнити

Много пъти, за да избегнат отлепването на инструмента, производителите ще направят магнитите невероятно здрави. Въпреки че това ще гарантира, че инструментът остава на място, може да затрудни преместването на инструмента около стъклото на прозореца и да изчисти целия прозорец. Борбата с инструмента не води до цялостно почистване.

В някои случаи тези силни магнити могат дори да повредят стъклото. Тъй като магнитите се плъзгат по стъклото и оказват натиск върху него, те могат да оставят дълбоки драскотини, ако са твърде мощни. Ако това се случи, ще имате по-голям проблем на ръцете си, отколкото просто мръсен прозорец.

Отнема много време. Магнитните инструменти за почистване на стъкла

В определен момент трябва да се запитате дали  си струва да използвате този новомоден инструмент. Ако прекарвате твърде много време, опитвайки се да подредите магнитите и да подредите почистващите повърхности точно както трябва, можете просто да почистите стъклата една по една страна.

 

Тъй като магнитите също са изключително здрави, обикновено отнема много повече време за почистване на повърхността на прозореца, което прави целия процес на почистване много по-сложен и отнема много време. Време, което може да прекарвате в други домакински задължения или да се наслаждавате.

 

Посредствени резултати

В допълнение към фактора време, резултатите, получени от магнитни почистващи прозорци, просто не са на ниво. Въпреки че те са интересна концепция, минималният контрол върху външната страна на инструмента обикновено води до пропуснати места и / или ивици на прозореца.

 

Магнитните почистващи инструменти за прозорци просто не отговарят на техните претенции. Без да имате пълен контрол върху почистващата повърхност, няма начин прозорците да излязат толкова чисти, колкото искате. Това важи особено за прозорци, които не се отварят – където не можете да достигнете външната стъклена повърхност.

 

Ако харчите време и пари за инструмент, който дори не може да свърши работата правилно, ще бъде много по-добре да наемете услуга за почистване на труднодостъпните ви прозорци.