Микроклимат на работната среда обучения от експерти

Измерване на микроклимат на работната среда във Вашата фирма, кога за последно е правено? Как и кой да обучи Вашите служители на основните детайли и тънкости при измерване на микроклимат? Как да предпазим служителите си изложени на неблагоприятен микроклимат на работната среда? В тази статия ще намерите отговори на всички тези важни за здравето на служителите въпроси.

Микроклимат на работната среда

Микроклимат на работната среда

Микроклимат на работната среда има три основни параметъра:

  1. Температура;
  2. Влажност;
  3. Скорост на въздушния поток.

При измерени стойности на микроклимат на работната среда близки или над граничните е необходимо задължително да се извърши обучение на работниците, които работят под въздействието на микроклимат извън нормите.

Ако търсите качествено обучение за Вашите работници подложени на въздействието на неблагоприятен микроклимат на работната среда, обърнете се към експертите в обученията по збут (здравословни и безопасни условия на труд) на збутобучения.com. Те ще извършат обученията качествено, в срок и на гарантирано най-добра цена.

Те са най-високо квалифицираните специалисти за обучения в сферата на здравословните и безопасни условия на труд, които може да научат Вашите служители как да извършват измерване на всички параметри на микроклимата (температура, влажност и скорост на въздушния поток) в работната среда, съгласно всички изисквания на нормативната уредба в Република България.

Измерванията на микроклимата на работното място трябва да се извършват с изключително точни и калибрирани прибори на доказани фирми, които са едни от най-добрите в измерванията.

Измерванията на микроклимата на работната среда са едни от най-сложните и най-продължителните. Точно заради това много от служителите на лицензираните фирми, които се наемат от работодателите – Орган за контрол от тип С или службите по трудова медицина СТМ не ги извършват, съгласно нормативните изисквания, а по съкратената процедура.

През 2014 година в сила влезна и нова наредба за микроклимат: Наредба № рд-07-3 от 18 юли 2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места.

Наредба № рд-07-3 от 18 юли 2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места регламентира:

  • всички гранични стойности за студен и топъл период през годината;
  • начина на измерване;
  • типовете помещения;
  • друго.

Експертите от збутобучения.com Ви гарантират, че ще обучат Вашите служители, които:

  • ще извършват измерване на микроклимат на работното място;
  • само ще контролират наетите от Вас фирми за коректно измерване на всички показатели на микроклимата на работната среда.

Тези обучения по збут и качествените измервания на работното място ще Ви даде истинската ситуация във Вашата фирма.

Още полезна информация за микроклимат на работната среда и останалите фактори на работната среда, може да намерите в нашите специализирани категории:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *