Откриване на разликата между тапицерии и аксесоари

Ако се грижите достатъчно за дрехите и тъканите, за да ги почистите професионално на химическо чистене, помага да научите повече за дрехите и тъканите, за да сте сигурни, че са почистени правилно.

Днес ще разгледаме разликата между облицовките и аксесоарите. В случай, че се чудите защо тази разлика е толкова важна, помислете за едно нещо, което вероятно вече знаете за химическото чистене.

Различните дрехи и тъкани имат различни изисквания за почистване.

Придържайте се към тази мисъл, докато разглеждаме по-отблизо разликата между облицовките и аксесоарите.

  • Аксесоари

Ще направим не толкова смела прогноза. Ако се занимавате с мода, обичате да аксесоари. Прав ли сме? Аксесоарите могат да направят или разбият дори най-скъпите предмети в гардероба ви. Рядко носите само едно парче дреха. Вместо това носите тоалет, който включва аксесоари, колани, шалове или други предмети. Накратко, аксесоарите са елементи, които подобряват естетическата привлекателност или функция на дрехата. Те не са част от дрехата.

  • Подстригвания

Тапицериите могат да съставляват повече от половината от материала на дрехата. Облицовката на една дреха включва тези материали, които са директно прикрепени към дрехите, които украсяват и / или подобряват дрехата. Това означава, че те могат да имат както декоративно, така и функционално предназначение – като бутоните на костюмното яке. Други парчета облицовка включват тръбопроводи около яка, подплата на яке от костюм, ластик около кръста; всичко, което не е тъканната обвивка на дрехата.

За да сте сигурни, че дрехите ви са почистени правилно, свържете се с нас на тел. 0885 270 261, бул. Арсеналски №23, Лозенец, София.

Защо познаването на разликата между дрехите и тъканите е толкова важно

Връщайки се към факта, че различните материали имат различни изисквания за почистване, ако дадено облекло има облицовка, която е различен материал от черупката на дрехата, то тя се нуждае от специално внимание при почистването.

Един пример е популярността на модата, която е проектирана с кожени или велурени облицовки, които могат да включват бутони, тръбопроводи и петна за лакти.

Докато тъканта на яке, което има велурени петна за лактите, ще има определени изисквания за почистване, те ще бъдат различни от велурените петна. Затова трябва да занесете дрехите си с велур и кожа в професионално химическо чистене, което има специализирани почистващи умения и процеси като MediaClean.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *