Повдигащи се гаражни врати

Повдигащи се гаражни врати

Този тип механизъм се състои от платно, което напълно покрива отвора. Такива гаражни врати работят благодарение на шарнирно-лостовото устройство. В процеса на повдигане един от клапите се движи по релсите поради наличието на ролките. Водещите елементи са разположени отстрани на отвора и по-близо до тавана. Всяка ролка е направена от пластмаса.

Когато повдигащата се гаражна врата е отворена, крилото на вратата е изравнено с тавана. Обикновено надземните и надземните части на гаражната врата работят със задвижващо устройство. Най-често острието се състои от поцинковани стоманени листове. За да се намалят топлинните загуби в гаража, между всеки от тези листове се полага полиуретанова изолация. Размерът е 4 см.

Какви са предимствата  на повдигащите се гаражни врати

Този тип повдигащи се гаражни врати са достатъчно компактни и заемат малко място. Благодарение на вертикалния повдигащ механизъм, много свободно място се спестява на входа на гаража.

-Бърз и удобен монтаж. Сглобяването е възможно дори при най-простия дизайн.

-Достатъчно прост механизъм, за да бъде автоматизиран.

Недостатъци на този тип гаражни врати:

-На практика е лесен за хакване, може да бъдат нежелателно отворени.

-Съществува наличие на загуба на топлина. Понякога на повдигащите се гаражни врати се появява слана, в резултат на което процесът на отварянето и затварянето им се може да бъде усложнен.

-Няма възможност за интензивен режим.

-Когато платното е отворено, не можете да карате кола по-близо от 1 метър до гаража.

-Отворите не могат да имат друга форма освен правоъгълна.

-В процеса на ремонт на повдигащите се гаражни врати няма възможност за частичен ремонт.

Както можете да видите, без значение каква гаражна врата от горния списък бихте искали да изберете, струва си да се знае, че тя трябва да свърши добре основната си задача – да защити превозното средство. Освен това гаражната врата не трябва да създава неудобство на собственика. Ето защо е най-добре да поверите нейното монтиране / инсталиране на опитните професионалисти.