Подово отопление

Подово отопление

Под с отопление с вода

Филмово подово отопление, често наричано и инфрачервено. Представлява 2 слоя от силен полимер, между които има нагревателен въглерод. Този тип подово отопление е най-малко взискателен към подовата настилка, по-икономичен е в консумацията на електроенергия и практически не повишава нивото на пода поради липсата на бетонна замазка, по-лесно е да се монтира и демонтира. Недостатъкът на инфрачервеното покритие е неговата цена, която надвишава електрическите и водни колела средно с 40% и по-висока. Захранването се осигурява и от електрическата мрежа.

Филмов под

Температурата и нуждата от отопление могат да варират дори в една и съща стая, което прави разумно използването на смесени видове подово отопление или инсталиране на интелигентна система за термичен контрол, която отчита температурата вътре и извън помещението.

Също така си струва да разгледате по-добре видовете използвани подови настилки. След инсталирането на нагревателния елемент за електрически и водни системи е необходимо да се замазва с бетон. Времето за нагряване и охлаждане на пода, както и минималната мощност за нагряване ще зависи от дебелината на бетонния слой. По правило дебелина 35–45 мм е достатъчна за жилищни помещения. Ако отоплението се извършва в помещение с големи натоварвания на пода (например гараж), тогава оптималната дебелина на замазката ще бъде от 80–90 мм. Отгоре на замазката се монтира самото покритие. За кухнята, банята и коридора най-добре е покритие от плочки, изработено от плочки или порцелан. За помещенията си струва да изберете килим и линолеум, ако има отопление с вода, и винил ламинат, ако има електрическо отопление.

 

Преди да изберете вида на отоплението, трябва да определите неговата необходимост.

И така, най-голямата полза ще дойде от подово отопление в частни къщи в апартаменти, разположени на приземния етаж на етажната собственост. Също така подовото отопление е подходящо за ъглови помещения с тънки и неизолирани стени. Важно е да запомните, че подовото отопление е една от най-скъпите мерки. Ако по време на строителството има някои недостатъци, тогава за да осигурите нормална температура, системата ще трябва да работи с пълен капацитет, което значително ще увеличи разходите ви. Независимо какъв тип отопление изберете, придобиването и инсталирането ще изискват значителни материални разходи. В замяна обаче ще получите ефективен и напълно регулируем инструмент, за да поддържате температурата в дома си на комфортно ниво.

 

Надявам се статията да е била полезна за това как да изберем подово отопление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *