Полирането на автомобил може да помогне за възстановяване на добрия му вид

Фактори, които влияят негативно на вида на автомобила

По време на ползване на автомобила, боята на каросерията му е ежедневно изложена на огромен брой негативни фактори като:

  • Силни слънчеви лъчи;
  • сажди в отработените газове;
  • ежедневни атаки с най -малките частици асфалт;
  • резки промени на температурата;
  • неправилно миене и още други …

Вредната ултравиолетова светлина неизбежно изгаря боята на автомобила и тя избледнява с времето. Частиците сажди и асфалт, се впиват в боята, запушват порите и тя вече не може да блести дори след измиване. Промените в температурата на въздуха също имат своя много пагубен ефект върху трайността на боята. Компетентното полиране на тялото на автомобила обаче може да Ви позволи да сведете до минимум влиянието на всички тези и много други негативни фактори.

Защитен лак

Полирането на автомобил сега се предлага вече в много автомивки в София. Цената на такива услуги е доста разумна, така че много хора ги използват. Някои собственици на автомобили смятат, че полирането на боята е просто загуба на пари и няма никакви защитни свойства. Това обаче е много дълбоко погрешно схващане. Липсата на ефект на полиране може да се наблюдава само ако се използват евтини неефективни състави и не се спазва технологията за полиране.

За да се постигне максимален ефект, полирането на автомобил със сигурност трябва да се извършва само с използването на висококачествени и маркови продукти и със задължителното спазване на определена технология. В противен случай наистина няма да видите абсолютно никакъв ефект. Също така някои собственици на автомобили смятат, че полирането на колата често е невъзможно, тъй като това намалява дебелината на боята. Това е вярно, но само ако говорим за абразивна обработка, която всъщност се извършва веднъж или два пъти през целия експлоатационен живот на боята.

Защитното полиране на тялото се извършва, като правило, веднъж или два пъти месечно. При извършване на тази процедура специалистите използват защитни съединения, които не съдържат абразиви. Тези лакове обикновено съдържат карнаубски восък или тефлон. И двата компонента могат да създадат много тънък, но достатъчно здрав защитен филм върху повърхността на боята, който предпазва от замърсяване и предпазва от ултравиолетово лъчение.