Посаждането на рози: Нашите съвети за градината

Какво да знаем за посаждането на рози

Можете да отглеждате рязани рози върху почва, коковит и торф. Но повечето големи производители в повечето страни производители на рози предпочитат минерална вата, защото ози тип субстрат има много предимства.

Преди засаждане рогозките от минерална вата се подреждат върху тави, предварително обработени с дезинфекционен разтвор. Напълнете ги с вода. След това изрежете дренажни отвори в дъното на постелката.

Засаждането на разсад от рози става чрез поставяне на кубче в дупките на върха на подложката. След това в куба с растението се монтират капкомери (по един за всеки храст).

Розите се засаждат на зигзаг. Важно е да подредите кубовете така, че издънката на растението да е насочена в рогозката, за да балансирате допълнително розовите храсти върху корите. Плътност на засаждане 6-10 бр/м2 в зависимост от сорта на розите, които ще отглеждате.

Грижа на розите

Развитието на по-голям брой точки на растеж и развитието на структурата на растението играе огромна роля. След първото огъване издънките ще започнат да растат от основата на растението.

Слабите, тънки, криви издънки трябва да бъдат огънати, за да образуват основната и здрава рамка на растението за производство. Завоят нарушава апикалната доминация на растението.

Огъването е непрекъснат процес и следователно се извършва през целия жизнен цикъл. Трябва да е така, че повечето от стъблата да лежат под хоризонталата. Когато огъвате стъблата, трябва да се уверите, че те не се счупват и листата не докосват почвата.

Можете също така да отглеждате рози в оранжерия, като оставите няколко слепи или тънки издънки без глава върху растенията в изправено положение за 1-2 седмици за допълнителна фотосинтеза.

При формирането на фабрика е необходимо да се поддържа съотношението на вегетативната маса. С течение на времето някои от стъблата на растението изсъхват и трябва да се изрежат, за да се предотврати развитието на болести по тях.

Счупени розови пъпки

Необходимо е внимателно да отстраните пъпките (на етапа на грах), без да позволявате на розите да цъфтят напълно. Това преди всичко ще предпази производителя от привличане на трипси и загуба на хранителни вещества.

При спрей розите в определени дни се извършва операция за отстраняване на централната пъпка. Това помага за производството на цветя и пъпки с добро качество и също така премахва апикалното доминиране на растението.