Пране на автомобилни седалки

Пране на автомобилни седалки не е лесно и отнема време. Ето защо си струва да закупите покривало за кола, което е лесно да се смени. Но може ли да се измие, ако се замърси с времето? Експертите съветват да не правите това. Ако вземете висококачествен капак, той често има слой от гума от пяна, който лесно се разваля при пране. Пяната ще се разпадне и ще се деформира. Скъпо покритие и не изисква измиване, т.к можете да го почистите със специален разтвор.

Но не всеки може да харчи пари за такова покритие. След това може просто да бъде заменен с нов. Или се свържете с химическо чистене за помощ. Но ако все пак искате да се справяте сами, направете го правилно.

Кожа

Не се препоръчва да перете коженото покритие и продукта от изкуствена кожа. За да премахнете замърсяванията, трябва да ги третирате с мека, леко влажна кърпа. Можете да го избършете не с вода, а със специален разтвор: 1 супена лъжица за 5 литра вода. продукт, който се използва за почистване на килими. Ако по повърхността на кутията се виждат петна от мазнина, алкохолът ще помогне за тяхното отстраняване.

Вълна

И не може да се навлажни, но можете да го освежите, като използвате наличните средства: грис, трици или нишесте. Разстелете завивките на пода и поръсете с грис, трици или нишесте. Масажирайте козината, след това разклатете капака и го оставете на добре проветриво място.

Вълна и други материали

Ако искате да перете вълненият капак, можете да го направите в пералнята. Поставете го в пералната мрежа и след това в машината. Важно е да използвате препарати за вълна. Изберете деликатно измиване. Не забравяйте да изплакнете допълнително с балсам.

За ленени и памучни калъфи изберете желания режим. Останалата част от работния алгоритъм е същият, както е описано по -горе. Велурът трябва да се пере със синтетичен режим.

Можете да се свържете професионалисти за пране и почистване на автомобилни седалки.

Тел.: 0888 000 588. София, кв. Симеоново, ул. Теменуга 5,  hello@polirane.net

Как да почистим правилно автомобилната седалка?

Трябва да се грижите за автомобилната седалка в кола в съответствие с инструкциите. Ако ръчното или машинното пране е приемливо, можете да почистите столчето за кола у дома. Това изисква:

Премахнете всички допълнителни елементи (корица, вложки, играчки, накладки, одеяло). Всички тези подробности се изтриват отделно.

Внимателно изтръскайте и почистете столчето за кола, за да премахнете трохите и други малки отломки.

Изберете препарат, подходящ за почистване на тапицерията на този модел автомобилна седалка за кола.

Ако тапицерията на автомобилната седалка за кола не бъде отстранена, повърхността се избърсва с гъба или кърпа, напоена с разтвор на препарат, след което се третира старателно с чиста вода. След приключване столчето за кола трябва да се попие с кърпа и да се остави да изсъхне.

Ако подложката на обезопасителната система е отстранена, тя се пере в пералня, изсушава се и след това се поставя отново върху тялото на столчето за кола.

Когато инсталирате автомобилна седалка за кола, проверявайте дали е правилно закрепена.