Предимства на IV терапията

Предимства на IV терапията

Що се отнася до витамините, повечето хора имат обща представа за това каквo са те – че те са полезни за вас, че са от съществено значение за оптималното здраве и че плодовете и зеленчуците са заредени с тях. Но когато става въпрос за пълно разбиране как работят и ролята, която играят във вашето тяло, объркването изобилства. Нещата могат да станат още по-озадачаващи, когато става въпрос за IV инфузионна терапия с витамини. Наистина ли е необходимо? Какъв човек се нуждае от такъв тип лечение? И какви са предимствата на инфузионната терапия от приемането на витамини през устата?

 

Предимства на IV терапията . Кой е идеалният пациент за витаминна инфузионна терапия?

IV витаминна инфузионна терапия може да се използва за облекчаване на симптомите на дълъг списък от състояния, включително стомашно-чревни проблеми, рак, болест на Паркинсон, мигрена, мускулни спазми, синдром на хронична умора, хронична болка, фибромиалгия, хипертиреоидизъм и инфекции на дихателните пътища. Това важи особено за пациенти, които поради своето медицинско състояние не могат да ядат толкова много храна или тялото им не усвоява достатъчен брой хранителни вещества.

Как работи IV витаминната инфузионна терапия?

IV инфузионната терапия с витамин включва въвеждане на IV линия във вената на ръката ви, за да се приложи висока концентрация на течни витамини, антиоксиданти, аминокиселини и минерали в кръвта. Терапията може да бъде само за един витамин или коктейл от хранителни вещества. Всяка сесия може да отнеме между 20 минути и час.

Медицински специалист ще смеси инжекционния разтвор в съответствие с инструкциите на Вашия лекар. След това те ще поставят IV иглата и ще наблюдават инфузията през нейната продължителност.

Ползи от витаминната инфузионна терапия при прием на витамини през устата

Има няколко ползи от получаването на витамини чрез инфузионна терапия. Те включват:

По-висока скорост на усвояване. Когато приемате витамини през устата, тялото ви трябва да ги метаболизира, докато преминават през храносмилателната ви система. Тъй като инфузионната терапия се инжектира директно в кръвта, тялото ви абсорбира по-голям процент от хранителните вещества.

Дозировката може да бъде персонализирана. Когато приемате витамини чрез хапче или храна, консумирате каквото и да е количество вече е включено в продукта, който приемате през устата. От друга страна, когато получавате инфузионна терапия с витамин, вашият медицински специалист ще вземе предвид вашата възраст, генетика, съществуващи медицински състояния, метаболизъм и всичко друго, което може да е от значение конкретно за вас, за да се увеличат максимално ползите.

Поддържа ви хидратирана. Пациенти с умерена до тежка дехидратация могат да се възползват от хидратация с IV терапия. Има обаче няколко витамина, които също помагат за хидратацията – включително витамини А, С и Е. Въпреки че има витамини без рецепта, които съдържат тези хранителни вещества, някои медицински състояния пречат на тялото ви да ги абсорбира напълно. Инфузионната терапия гарантира по-висок процент на успех в осигуряването на нужното на тялото ви хранене.