Пречиствателите на въздух

За улавяне на миризми, летливи или полулетливи замърсители, пречиствателите на въздух с филтрите с въглен са най-подходящи. В тях микропорести материали, които абсорбират миризми или дим, неутрализират или разграждат вредните примеси.

Принципът на електростатичния заряд се използва в работата на електростатичните плазмени филтри. Той се основава на привличането и отлагането на заредени прахови частици на повърхността в електростатичното поле на заредените електроди. Не е подходящ за отстраняване на летливи замърсители като дим или миризми.

Във филтри с йонизация на въздуха въздухът е наситен с живи, отрицателно заредени йони и се освобождава от прахови частици.

Отстраняването на вредните примеси от въздуха във фотокаталитичните филтри става под въздействието на ултравиолетовите лъчи върху него. По този начин въздухът се дезинфекцира и пречиства от вируси, бактерии, ненужни миризми или токсини.

В пречистватели с филтриране на вода, шайби за въздух, въздухът преминава през водна завеса с отлагане на замърсители върху дисковете. Отстраняват се малки примеси, с изключение на микрочастиците и алергените. Може да се комбинира с UV обработка за дезинфекция на микроорганизми, които лесно се размножават във водната среда. Необходимо е често почистване на „мивката“.

Ние сме фирма Василиас Интернешънал ЕООД, адрес: София 1680 ул. “ Пирински проход“ 61А, ет. 4, Обадете ни се: +359 2 963 33 04.

Какви проблеми отстраняват пречиствателите на въздух?

Повече от 90% от времето си човек е на закрито, по-често на многолюдни места. А концентрацията на вредни вещества във вдишания въздух може да надвишава условията на оживено кръстовище. Как да подобрим качеството на въздуха? Един от най-простите и достъпни начини е инсталирането на пречиствател на въздух.

Пречиствателят на въздуха, в зависимост от степента на почистване на филтрите и техния комплект, премахва от стаите на апартамент или къща: частици прах, дим, миризми, патогенни бактерии и микроби, животински косми, пух и пера на птици. „Абсолютните“ филтри на пречиствателите премахват микрочастиците, които причиняват алергични реакции, унищожават вируси и бактерии, микродиспергиран прах и премахват всички други замърсители, съдържащи се във въздуха на жилищните помещения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *