Пътеките за коридор и как се почистват те

Особености на пътеките в коридора

Пътеките за коридор се почистват на едро на автоматизирано оборудване или ръчно у дома с помощта на импровизирани средства.

Имат цветна цветова палитра, която ви позволява да влезете в покритието възможно най-успешно, без да прекъсвате общата идея за дизайна. Изглеждат добре в коридора и, в зависимост от оформлението на жилището, може да бъде свързващ елемент в дизайна на две стаи (например входно антре и всекидневна, антре и кухня).

Въз основа на структурата на влакната, те могат да имат различни височини и плътност на купчини, избрани, като се вземат предвид формата и структурата на съществуващите интериорни предмети. За разлика от традиционните килими, те нямат завършен модел или сюжет. В повечето случаи имат ясни и строги линии, могат да бъдат с ефект на стареене, подходящи за различни стилове на помещението – пътеките за коридора се отличават с достъпна цена.

Поради това те могат да се сменят по-често от килимите в стаите, въз основа на оформлението на стаята, полагане в центъра или до стената.

Минуси на пътеките за коридор

Уви, килимите и пътеките за коридор не могат да се нарекат практични подови настилки. Въпреки факта, че се произвеждат за зона с голям трафик, в повечето случаи те бързо губят първоначалния си вид и изискват често почистване, събиране на прах, пясък и влага.

За съжаление, не всички видове пътеки са подходящи за коридора.

Тъй като купчината може да затрудни почистването, тя трябва да бъде с минимална дължина. Което изглежда донякъде селски на общия фон и може да развали елитния дизайн на стаята. Когато купувате модели с по-голяма дължина, те изглеждат красиви само в началото на използването им. Като много бързо демонстрират най-проходимите зони, образувайки утупкване на купчината и промяна на дорвия външен вид на подовата настилка.

Закупуването на такива продукти като пътеки за коридор трябва да бъде основателна. Да се вземат предвид всички нюанси на тяхната експлоатация.