Разнообразие от външни плъзгащи се врати

Разнообразие от външни плъзгащи се врати

Въпреки че плъзгащите се врати все още остават един от най-предпочитаните видове врати за домовете в Обединеното кралство, те са избрани с причина. Те отварят дома към градината ви, пропускат обилно естествено светлина и са икономично решение спрямо други видове врати. Външните плъзгащи се врати предлагат различни стилове, материали и конфигурации. Ние ще ви представим множеството възможности, пред които сте като избирате плъзгаща се врата за вашия двор.

Едно от основните решения е материалът на рамката на вратата PVC, дървесен материал и алуминий са най-популярните опции, всеки със своите предимства. Въпреки различията в материала, днешните врати се произвеждат с висок стандарт – двоен стъклопакет и многоточкови брави са стандарт. Това означава, че можете да се чувствате сигурни в енергийната ефективност и сигурността на вашия дом.

Какво представляват външните плъзгащи се врати?

Външната плъзгаща се врата за двор е врата със стъклени панели, която традиционно се отваря чрез плъзгане хоризонтално. Монтира се на релса в горната или долната част на вратата. Съвременните външни плъзгащи се врати са сигурни, енергийно ефективни и безопасни. Те са популярни за свързване на интериора и екстериора на дома и са отличен избор за спестяване на място. Панелите на вратата се плъзгат един зад друг, вместо да се отварят навън или навътре. Вратите предлагат по-привлекателна цена в сравнение с двукрилите. Също така са по-гъвкави за пригодност към по-широки отвори.

Разгледахме основните видове плъзгащи се врати, както се очаква. Все пак има някои вариации на стандартната плъзгаща се врата, които трябва да бъдат взети предвид.

Вградени външни плъзгащи се врати

Вградената плъзгаща се врата е вградена в рамката на вратата и се отваря чрез ролки, които се плъзгат по хоризонтални релси. Ръкохватката позволява на потребителя да движи вратата върху релсите. Този тип конфигурация е най-често срещаният начин на работа на плъзгащите се врати. Вградените врати предлагат два или повече панела. Предимството на тези врати е, че са лесни за работа. Не изискват много усилия, за да се плъзне една врата.

Повдигащи и плъзгащи се врати

Тези врати са монтирани на хоризонтална релса и се отварят, като се повдигат с помощта на дръжка, която завърта ролки. Този тип система позволява на тежки и големи врати да се движат лесно. Теглото се носи от ролките, което прави вратата лесна за отваряне и затваряне.

Накланящи се и плъзгащи се врати

Този вид врата се отваря, като се накланя навътре, след което се плъзга. Този механизъм позволява на вратата да остане в „затворено“ положение, докато позволява вентилация. Такива врати са идеални, ако имате деца или домашни любимци.

Джобни плъзгащи се врати

Джобната врата се състои от панели, които се прикрепват към стената. Когато са отворени, панелите се прибират в пространството в стената. Това освобождава място и създава отворен изглед. Такива врати се използват често в ограничени пространства.

Разнообразие от външни плъзгащи се врати може да видите тук