Ремонтът на покрива може да бъде няколко вида

Ремонтът на покрива може да бъде три вида:

  • Авариен ремонт на покрива.

Същността на ремонт на покрива се състои в локалното възстановяване на най-износените участъци от покрива, извършвано както на местата на вече възникнали течове, така и на местата на потенциални повреди.

  • Текущ.

При тази форма на работа се извършва планирано частично възстановяване на покривното покритие, ако площта, нуждаеща се от реконструкция, е приблизително 10-40%.

  • Капитален.

Демонтаж и подмяна на значителни площи (над 40%) от покривното покритие или целия покрив с ново покритие. Откриването на течове е най-удобно, когато вали. Когато се появят непосредствено след валежи, почти със 100% сигурност можем да кажем, че е увредено точно това – покривният материал или фугите. Когато течът не се появи веднага след дъжд, а периодично, най-вероятно има микропукнатини в покривната ламарина, което означава, че има нужда от основен ремонт. Как е възможно да се възстанови системата на фермите. Извършването на основен ремонт на системата за рафтове по време на реконструкцията на частна къща е необходимо само когато гниенето се е разпространило до повече от 50% от площта на сградата. Най-често повредените участъци се сменят.

Lesen Sie weitere Informationen über kap verdieping.

Този процес при ремонт на покрива се извършва на няколко етапа. Да ги разгледаме кои са.

Ако гредата е счупена, върху пода на таванското пространство трябва да се постави дъска. Върху нея да се постави крик и с негова помощ да се изравни счупеното място. От двете страни върху гредите се поставят облицовки. Чиято дебелина е 3,2-4 см, а дължината е от 80 до 100 см, докато те лежат върху Mauerlat с целия си край.

Облицовката трябва да бъде прикована към гредите с дълги нокти. След това се пробиват четири дупки от всяка страна. Диаметърът им трябва да бъде 16 мм. Поставете монтажните болтове в тези отвори и ги затегнете. Ако лезията не е локална, а обширна, тогава трябва да се използват бар протези.