Рециклиране на строителни отпадъци

5 съвета за рециклиране на строителни отпадъци

Знаете ли, че в държава като САЩ строителните отпадъци представляват около една трета от всички отпадъци в цялата страна? При такава статистика е ясно, че дори скромните усилия за по-добро използване на отломки или съществуващи строителни материали могат да направят значителни промени. Замислете се за рециклиране на строителни отпадъци, поемете отговорност и се справете с боклука, който е останал след вас.

Каквото и да се прави и почиства, строителни отпадъци винаги ще се появяват. (Картон, пластмасови опаковки и излишни строителни материали са само някои примери). Според мястото, където се изпълнява вашият проект за строителство, старите и излишните материали, които могат да се рециклират включват:

  • Зидария за повторна употреба във вашата конструкция или за раздробяване за направа на пътни основи
  • Прозорци, врати и покриви за използване в други жилища
  • Уреди и приспособления, включително мивки и вани, за преоборудване другаде
  • Дървен материал и изделия от дърво за повторна употреба или преобразуване в мулч или гориво от биомаса
  • Метали за топене и преобразуване в други продукти
  • Растителност и дървета за презасаждане, ако е възможно, или за гориво от биомаса
  • Картон и хартия за целулоза
  • Пластмасови щайги / контейнери, торби и листя (могат да се използват многократно)

Някои материали, дори водят до отрицателно въздействие върху здравето и околната среда, ако те просто се изхвърлят на сметище. Например оловото в контакт с вода прави водата токсична. Гипсокартонът в депата отделя сероводород, който е отровен газ.

Съвет 1. Вградете го обратно в новата сграда

Най-умният начин за рециклиране на строителни отпадъци е интегрирането им обратно в новата сграда или новата строителна площадка. Част от това може да се случи по естествен път. В проектите за реконструкция стените не са непременно съборени. Те могат просто да бъдат преработени, преместени или пренастроени. Изсичането на дървен материал в конструкции с дървена рамка може да бъде полезно за блокиране на пожар или като дистанционни елементи.

Съвет 2. Изградете до стандартни размери

Строителните проекти могат да предложат възможността да се използват строителни материали, доставени в стандартни измервания.

Съвет 3. Намерете местния център за рециклиране

Ключовата дума тук е местен. Ако отнема твърде много време, усилия и газ за транспортиране за рециклиране на строителни отпадъци, потърсете друго решение (като вместо това да избягвате отпадъците). Ако центърът за рециклиране е достатъчно близо, разберете какво взимат и кога е отварен. След това добавете необходимите пътувания към цялостния си строителен график и планирайте да сведете до минимум цялостното въздействие.

Съвет 4. Направете деконструкция вместо разрушаване

В някои области съществуват организации за премахване на предмети за многократна употреба, без да се повредят за повторна употреба в проекти за социални жилища. Може да има и данъчни предимства за клиента, който плаща за цялостния проект.

Съвет 5. Изчислете спестяванията

В случай, че имате съмнения относно рециклиране на строителни отпадъци, е не само начин за подпомагане на планетата, но и възможност за по-висока рентабилност, по-добри цени за клиентите или и двете. При закупуването на по-малко нови материали, рециклирането на отпадъци, без да се налага да ги транспортирате или препродавате там, където има пазарна стойност, има положителни икономически, както и екологични последствия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *