Ръчно или моторизирано отваряне или затваряне на промишлени врати

Секционните врати са вид изключително гъвкави промишлени врати, състоящи се от хоризонтални шарнирни секции или крила. Тези крила позволяват на вратата да се навива по извита линия към вътрешната страна на покрива по време на отваряне. Ключовият елемент на неговата гъвкавост е, че заема минимално пространство за главата вътре в сградата, като същевременно оставя отварящия се отвор необременен от вратата, перваза или заключващия механизъм. Това ги прави идеални за приложения като товарни складове, търговски обекти и индустриални сгради.

Елементи на секционните врати
Почти всички елементи от дизайна на секционните врати могат да бъдат персонализирани. Те включват:

Материал на външната повърхност. Това може да бъде произведено от стомана с поцинковано покритие или анодиран алуминий. Това може да бъде завършено до високо качество с полиестерно прахово покритие Plastisol XL200 в богат избор от цветове по RAL. В допълнение, пълноцветни лога, текст и персонализирани графики могат да бъдат добавени като опция.

Изолиран за защита от загуба на топлина и звук. Както се изисква от строителните разпоредби или критериите за енергийна ефективност, това се постига чрез добавяне на пяна без фреон с висока плътност между вътрешната и външната повърхност на секционната врата. Това му осигурява впечатляваща топлинна U стойност от 0,45 W/sq m K и стойност на намаляване на звука от 25 dB. Енергийната и звукова защита са допълнително подобрени от дълготрайни уплътнения около всички ръбове. Това осигурява по-удобна вътрешна работна среда без течение и вода. Когато има голяма повърхност, вятърът може да бъде проблем, така че по-големите врати са с вътрешни скоби, за да се предотврати изкривяване при силен вятър.

Безопасност на промишлени врати

Секционните монтирани врати са проектирани и монтирани, за да отговарят на съответните стандарти за безопасност и може да бъде осигурено обучение на оператора, за да се гарантира, че вратите са част от безопасна и сигурна работна среда. Има пълна гъвкавост в размерите. Вратите се предлагат с максимална площ на отвора 48 кв.м.

Визуални панели. Прозрачни единични или двойни стъклопакети от акрил или поликарбонат могат да бъдат монтирани в един или няколко панела, за да позволят видимост през вратата. Това е ключово съображение за допускане на дневна светлина в сградите, както и за съображения за безопасност и сигурност. Опциите включват квадратни или заоблени ъгли.

Ръчно или моторизирано отваряне или затваряне. Ръчното управление е рентабилно и е отличен вариант за врати, които се задействат рядко. Вратите са балансирани, което ги прави лесни за използване чрез опция за дърпащо въже или верижна ролка. По-големите врати обаче обикновено се управляват електрически от 230VAC или 400VAC източници чрез механизъм за спиране или автоматична работа. Високоскоростната импулсна работа все повече се иска от нашите промишлени клиенти, които искат да минимизират топлинните загуби от сградата. Тази автоматична операция използва сензори за фотоклетки в долния край на вратата, за да позволи вратата да бъде отворена точно толкова, колкото да може автомобилът да премине отдолу. Той включва функции за безопасност, които обръщат затварянето, ако открие препятствие.

Продължителност на живота и поддръжка на промишлени врати
Индустриалните секционни монтирани врати са проектирани да имат живот над 50 000 цикъла, но се препоръчва редовна планирана поддръжка, за да се сведат до минимум повредите и да се удължи живота на всяка врата. Макар и рядко, не е необичайно вратите да бъдат удряни и повредени от превозни средства. За щастие, тъй като са секционни по природа, в повечето случаи само повредените секции изискват подмяна. Това минимизира времето и разходите за ремонт. За планирана поддръжка или повреда, екипите за поддръжка на HAG 24/7 са на разположение, за да ви пуснат възможно най-скоро.