Сватбени аксесоари

Сватбени аксесоари – сватбените халки са основният по важност сватбен аксесоар. Младоженците си ги разменят в деня на сватбата, халките имат многовековна история и са задължителни традиционни украшения на сватбения ден.

Нито една сватба не минава без този символичен и красив аксесоар, при това съществува огромно разнообразие на модели, по дизайн и по използвани материали.

Сериозна стъпка в живота на всеки човек,  от която зависи цялата съдба, е решението за сватбения ден.

Сватбените халки

Сватбените халки са символ за вечната любов и привързаност. С тях ние потвърждаваме намерението ни, обещаваме си да обичаме другия и в добро и в недобро, и в щастие и в беда, в богатство и бедност.

В настоящи дни можем да поръчаме сватбени пръстени по свой собствен избор или да изберем готови пръстени.

Други сватбени аксесоари

Верижки, обеци, гривни, пръстени, много е голям асортиментът, който е на разположение за избор за подарък на младоженката.

Класическите, равни и гладки сватбени халки, без инкрустирани скъпоценни камъни, си остават завинаги популярни. Но повечето двойки сега избират модерните дизайни на сватбени пръстени, като най-често се съчетава бялото, жълто и червено злато, брилянти и други камъни.

Обичаят да се поставя сватбената халка на безименния пръст е дошъл от древността. И сега символиката е останала непроменена. Оказва се, че обичаят датира още от времето на древните египтяни. Египтяните възприемали кръга, като символ на вечността, а пръстенът служил за обозначаване на вечната любов между двамата влюбени.

Обичаят да се носи брачна халка на безименния пръст на лявата ръка е защото египтяните са вярвали, че там се минава кръвоносен съд, отиващ право в сърцето.

В зависимост от местната култура, се носят на левия или десния безименен пръст. Практиката да се носи такъв пръстен е разпространен широко извън границите на Европа. В Съединените щати, брачните халки са били носени първоначално само от жени, но през 20ти век и мъжете са започнали да ги носят.

Тази традиция датира от много векове като част от сватбените обичаи на различните народи. Обредните халки съществуват в много форми и са направени от различни материали, най-често пръстените се изработват от злато или друг благороден метал.

източник: MyPrettyWedding

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *