Сватбите

Сватбите

Сватбите … звезден празник за младите, който е напълнен само с приятни емоции и трябва да протече така, както двойката желае.

Омръзнаха ли ви еднотипните сватбени тържества?

Всяка девойка си мечтае как ще открие своя принц, ще се омъжи за него и ще му роди деца… Затова защо да не направим сватбата такава,  каквато сме мечтали да бъде в детството си. Сватбите са празник, който дарява много чувства, а и се случва един път в живота ( е, разбира се, има и изключения).

Невъзможно е да си представим сватбите без гръмкото: „Горчиво!“ или без първия танц на младоженците. Но, има и ритуали, които са дошли от най-древни времена. Много романтичен ритуал се счита запалването на семейния огън.

А подаръците на сватбите?

На първо място трябва да се мисли не каква рокля или костюм ще облечете, а какъв подарък ще подарите на сватбата и не може да отлагате такова важно нещо като подарък за последния момент, защото нищо хубаво няма да се получи от това.

Ако сватбата е ваша, можете да я направите във вид на светски прием, разбира се направете си сметката, защото ще ви излезе скъпо. Красиво е, когато мъжът е облечен в смокинг, а жената е в ослепително бяла рокля без никакъв оттенък.

Сватбите по света

В Япония например по време на сватбата младоженците три пъти сменят дрехите си. Булката отначало е облечена в бяло кимоно с бяла лента на главата, след това идва ред на второто кимоно, което е цветно и накрая облича официална рокля, европейски тип. При всяка смяна на облеклото двойката отпива от три чаши саке.

В Европейските страни хората харесват ритуала, след изпиване на първата чаша виното да се счупят чашите за щастие. Също така пътят на младоженците се посипва с листенца от рози или ориз с дребни монети. На сватбите двойката отива и посажда първото си дърво, има още много традиции, но най-важното е, че всички са символ на щастие, благоденствие, изобилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *