СПИСЪК НА ТОП 10 ИЗПОЛЗВАНИ ФИТНЕС УРЕДИ

В днешно време физическата ви форма ви дава право да се гордеете със себе си, че сте здрави и непроницаеми за всяка болест. Тренировката с търговско оборудване за фитнес е един добър начин за поддържане на цялостното здраве на тялото, тъй като упражненията са научно доказани за своите ползи за здравето и психологията. Просторна зона, оборудвана с пълно кардио уреди и постоянна подкрепа от експертни треньори, упражненията в търговски фитнес центрове със сигурност ще ви помогнат да постигнете тялото, на което сте се надявали — тонизирани мускули, коремни мускули с шест пакета и подобрена сила, издръжливост и издръжливост. Всеки човек има определена причина да тренира във фитнес залата. Наистина зависи от вас да решите кои специфични мускулни групи в тялото ви искате да насочите за вашето упражнение.

Най-често използваните търговски кардио уреди

 

 • Тренировъчна пейка

Основна, но многофункционална тренировъчна пейка е задължителна във вашата фитнес зала. Определено подходяща за начинаещи, тренировъчната пейка е разнообразно оборудване, което служи както за възрастни, така и за млади спортисти. Използва се за изпълнение на упражнения с тежести или дори коремни преси.

 

 • Комплект дъмбели

Също така важна необходимост за начинаещи, млади спортисти и възрастни хора. Комплектът дъмбели трябва да варира от леки до тежки, за да побере всички. Дъмбелите се предлагат в различни размери, форми и материали в наши дни, от пластмасови, цветни до прави метални, така че изберете. Вземете комплект със стелаж и спестете време и място.

 

 • Бягаща пътека

Бягащата пътека е едно от широко популярните фитнес уреди. Това оборудване предлага страхотно упражнение за загряване, преди да се отдадете на хардкор тренировъчна машина, която натоварва повече мускулите и костите. Ако просто искате да отслабнете и да изгорите допълнителни калории, това оборудване за фитнес ще ви свърши работа.

 

 • Стационарни велосипеди

Това е добра алтернатива за колоездене на открито. Изгаряйки калориите си и получавайки цялостна тренировка, можете да имате всичко това, когато използвате този фитнес уред. Не само е безопасно, защото можете да тренирате на закрито, но стационарните велосипеди са относително лесни за работа.

 

Свободни тежести –  уреди

Щангите и kettleballs са някои от примерите. Това фитнес уред ви позволява да правите упражнения с пълна гама от движения, докато използвате горните си мускули.

 

 • Гребни машини

Това фитнес уред подобрява вашата гъвкавост и гъвкавост. Тъй като използва както горните (когато се плъзгате и дърпате машината), така и долните (самия гребец) мускули, това търговско оборудване за фитнес осигурява цялостна тренировка за тялото.

 

 • Бягащи пътеки с ниско въздействие

Този тип бягаща пътека е задължителна за възрастни хора, които идват във вашата фитнес зала. Като собственик на фитнес зала е обичайно да знаете, че с напредване на възрастта нормалните бягащи пътеки, бягането върху бетон и писти може да се окаже опасно за коленете. Бягащите пътеки под налягане с ниско въздействие са проектирани да щадят уязвимите стави, което означава, че те също биха били страхотна машина, която да държите във вашата фитнес зала.

 

 • Елиптични

Смятан за едно от най-добрите комерсиални кардио уреди поради характеристиките си с ниско въздействие. Това означава, че по-малко стрес и напрежение се разпределят към ставите и костите, следователно е по-малко вероятно да се появят наранявания, свързани с упражнения.

 

 • Тренажори за баланс и ленти за съпротива

Въпреки че това не са непременно машини, много начинаещи, млади спортисти и възрастни хора се радват да използват тези аксесоари в ежедневните си тренировки. Съпротивителните ленти и тръби са прости, евтини, преносими фитнес уреди за леко изграждане на сила, което е чудесно и удобно за възрастни хора. Тренировката с еластично съпротивление е ефективна за увеличаване на мускулната сила по начин с ниско въздействие.

 • Топки за упражнения
 • Стълби за ловкост
 • BOSU топки
 • Стъпаловидни пейки
 • Стъпкови конуси

 

 • Аеробни степери

Смята се за просто, но ефективно търговско оборудване за фитнес, което ви позволява да изпълнявате различни упражнения като стъпки, странични скокове и упражнения за скачане.